Necrològiques

SOCIETAT

Mor el Tit de Manresa, conegut patriarca dels gitanos catalans

Nascut a Linyola, va ser tractant de cavalls i comerciant d’antiguitats

Un dels patriarques dels gitanos catalans, Àngel Cortés Hernández, va morir ahir als 77 anys a causa d’un ictus, segons ha informat el diari “Regió 77”. Va néixer a Linyola (Pla d’Urgell) però de ben jove es va traslladar a Manresa. Va treballar com a tractant de cavalls i antiguitats i va col·laborar, entre d’altres actes, amb la cavalcada de Reis del municipi.

El patriarca de la família, coneguda com els gitanos catalans de Sant Marc, va ser Jesús Cortés, el primer que va ser nomenat com el Tit. Jesús Cortés va ser considerat, de fet, l’alcalde oficiós dels gitanos de Manresa. Molts membres es van fer evangèlics i familiars seus mantenien el negoci “Empeños a lo Gordo Cal Tit”.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest divendres a les 10 del matí al cementiri municipal. S’espera la presència de diferents membres de la comunitat gitana d’altres llocs de l’Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia