Necrològiques

OBITUARI

A reveure, Jordi Valls i Alabau

OBITUARI

Jordi, has marxat. Dies enrere et deia que potser seria la darrera vegada que parlàvem per telèfon per part meva. I em vas dir que potser seria per part teva. Has tingut raó, has estat tu. Ja saps que la vida la tenim en mans divines. Ho sento. Amb la imatge que t’han posat al diari per fer-te un bonic obituari sembla que et tingui davant meu. És preciosa. En la meva, tot i que és més petita, estàs a casa. Vas entrar a la nostra vida quan et vas casar amb l’Anna de can Teixidor, casa reconeguda per la seva qualitat i renom. Mocadors, bosses de mà, joies...

Tu, home inquiet, et vas anar fent amb tots els botiguers d’aquell entorn tan bonic on jo vaig néixer. Venies sovint amb una botiguera per fer un tastet i la petita xerrada. Vau tenir dos fills que us han fet avis.

El dia del bateig dels gegants d’en Xavier Cugat, com a president de l’Associació de Botiguers Rambla i Argenteria, em vas fer el lliurament d’una placa mentre em feies de paraigua perquè plovia a bots i barrals. El teu fill petit va recitar un poema. Amb tu hi havia la Dolors de La Cantonada, botiga desapareguda, i ella també. També hi era el president de la Diputació, el senyor Arnau, i el senyor Lladó, director de Girocentre, al cel sia.

Jordi, jo l’Anna la conec de jove. Ella anava a casa, la botiga de les seves ties, per ajudar-les fins que s’hi va quedar. Quantes coses hem viscut. Tu tens els teus orígens a Cervià, on has plantat les llavors de la vellesa. L’Anna em va dir que baixava a Girona sovint però pels nets el poble d’en Jordi també és el seu.

Estic contenta per totes les xerrades que hem viscut i perquè als teus darrers anys has estat al teu poble amb la teva gent i ahir al monestir de Santa Maria de Cervià de Ter segur que tot el poble va emmudir per dir-te adeu. Recordo el dia del nostre tancament. També em vas oferir en nom dels botiguers una bonica safata gravada.

Jordi, a reveure. Segur que trobaràs tertulians allà on vagis. Digue’ls com està aquell barri teu tan estimat. Descansa en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia