Necrològiques

SOCIETAT

Mor Feliciano Bofarull, ànima durant molts anys del restaurant barceloní Los Caracoles

Era el quart membre de la nissaga familiar del local, fundat el 1835

El reconegut restaurador barceloní Feliciano Bofarull i Domper, referent del restaurant Los Caracoles, va morir divendres als 88 anys. Era el quart membre de la nissaga familiar i va estar al capdavant del famós local, que es remunta al 1835, des del 1955 i fins al 2006, quan es va jubilar. Va saber mantenir la tradició dels seus antecessors i va passar la torxa als seus fills i el 2021 va ser nomenat Ramblista d’Honor, segons han recordat els Amics de la Rambla en una comunicat.

El prestigi del local, situat al carrer Escudellers, ha creuat fronteres. Els clients ho poden veure si es fixen en les fotografies de les parets amb grans celebritats, sobretot de la cultura, que han tastat alguns dels seus plats: Catherine Deneuve, Charlton Heston, Robert de Niro, Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Gary Cooper, Peter Sellers, Bryan Ferry, Christian Dior i Vittorio de Sica, entre molts d’altres. Pablo Picasso també n’era un client habitual en les seves estades a la capital catalana.

La taverna va començar a servir els plats de cargols poc després de la seva inauguració. Els feia amb salsa i pa negre. L’èxit va ser tan formidable que el 1915 la família va canviar el nom de Can Bofarull per l’actual, Los Caracoles. El 1930 es va convertir oficialment en un restaurant. El 1936 va ser col·lectivitzat pels anarquistes però la família en va mantenir la gestió i a partir de la postguerra, amb una gran ampliació, va ser un dels grans locals de la ciutat, amb molta presència de nord-americans de la Sisena Flota quan els seus vaixells atracaven al port.

La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquest matí a Barcelona al tanatori de Les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia