Necrològiques

Pare Josep Bonaventura i Canada

Pare claretià impulsor de la reforma dels antics edificis de la comunitat dels missioners claretians de Girona

El pare claretià Josep Bonaventura i Canada va morir el dia 17 de novembre del 2011 a Barcelona, a l'edat de 78 anys, després d'una llarga malaltia. Va ser un dels impulsors de la construcció de l'església i els locals dels Pares Claretians de Girona. Durant dotze anys va ser al capdavant de la parròquia, on encara ara és recordat per la seva entrega. Era molt conegut a Girona, on va ser conciliar de l'Agrupació d'Escoltisme Pare Claret i assessor de l'Equip de Matrimoni, una entitat que ajudava les famílies. L'any 2008 va rebre al santuari dels Àngels de Girona l'homenatge de més de 400 assistents per “la seva humanitat i entrega als altres i la seva faceta de comunicador, que va convertir els fidels en protagonistes de les cerimònies religioses”. Nascut a Girona l'any 1933, va fer postulat a Solsona, i el noviciat i els vots a Vic. Va estudiar teologia a Valls i a Salamanca, i des de jove va formar part de la comunitat dels missioners claretians. Va ser un apòstol de la paraula, i arreu on va passar hi va deixar una empremta de bondat, d'alegria i d'espiritualitat.

Dijous, 24 de novembre, a les 8 del vespre, a l'església dels Claretians de Girona, els seus companys de comunitat i tots els amics que ho desitgin es trobaran per a una concelebració eucarística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.