Cinema

Los próximos tres días

La gran evasió

Guionista de Clint Eastwood a Million dollar baby i el díptic Banderes dels nostres pares i Cartes d'Iwo Jima i renovador de la saga James Bond amb Casino Royale i Quantum of Solace, Paul Haggis va rebre una recompensa al seu debut en la realització –Crash– amb tres Oscar, entre els quals, el corresponent a millor llargmetratge.

Després de furgar en les ferides de la invasió de l'Iraq a A la vall d'Elah, ara estrena Los próximos tres días, un thriller per a lluïment de Russell Crowe que s'inspira –per enèsima vegada– en una pel·lícula francesa prèvia, Pour elle, dirigida per Fred Cavayé el 2008.

Crowe interpreta un home que porta una vida aparentment perfecta fins que un bon dia la seva dona és detinguda per un assassinat que ella assegura que no ha comès. Durant els tres primers anys de condemna, ell intenta demostrar la innocència de l'esposa; però quan l'última apel·lació és rebutjada, comença a donar forma a la idea de traçar un pla per ajudar-la a fugir de la presó.

Amb un ritme progressivament trepidant, Haggis combina elements de la intriga judicial, el drama penitenciari i els thrillers d'evasions, amb un to que assegura tenir com a inspiració les obres d'Alfred Hitchcock, Sidney Lumet i Sydney Pollack. Curiosament, la seva pròxima pel·lícula també es podria rodar entre reixes: està interessat a fer un remake de Celda 211.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Los próximos tres días

«Los próximos tres días»

Gènere: Thriller
Direcció: Paul Haggis.
Intèrprets: Russell Crowe, Elizabeth Banks.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a