Cinema

En un mundo mejor

Violència al nord i al sud

L'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa obtingut per En un mundo mejor ratifica una impressió que corroboren Biutiful i Incendies, altres pel·lícules nominades aquest any en aquesta categoria: si es tracta de premiar films estrangers, els acadèmics de Hollywood tenen especial predilecció per les narracions de to clàssic que aborden temes d'impacte en clau preferiblement tràgica.

Ja coneguda per la indústria nord-americana –el seu film Hermanos ha estat objecte d'un remake, Después de la boda va ser nominat als Oscar i va rodar a Hollywood Cosas que perdimos en el fuego–, la danesa Susanne Bier –una de les apadrinades per Lars Von Trier al moviment Dogma 95– parla a En un mundo mejor de temes com ara la violència, la venjança i els valors que transmetem als nostres fills. Una mica afectada de la síndrome Babel, la pel·lícula transcorre entre dos mons molt diferents: una tranquil·la ciutat danesa i un camp de refugiats a Àfrica, en un intent de demostrar que, quan afloren els instints més primaris, no hi ha gaire diferències entre primer i tercer món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
En un mundo mejor

«En un mundo mejor»

Gènere: Drama
Direcció: Susanne Bier.
Intèrprets: Mikael Persbrandt.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a