Cinema

Harry Potter i les relíquies de la mort, segona part

Adéu a 10 anys de màgia

Deu anys, vuit pel·lícules i, a falta de la darrera entrega, 4.200 milions d'euros recaptats arreu del món. Les xifres de les adaptacions cinematogràfiques són més que espectaculars, i fan honor al fenomen literari previ: Harry Potter és la franquícia més taquillera de la història, superant fenòmens com Star Wars. I, tal com passa a les novel·les de J.K. Rowling, hem vist créixer els protagonistes (Daniel Radcliffe, Emily Watson, Rupert Grint...) i hem assistit al progressiu enfosquiment de les aventures del mag britànic. El mal encarnat per Voldemort cada vegada és més inquietant i pertorbador, i la lluita contra el seu poder encapçalada per Harry Potter i Dumbledore ha anat perdent aquell to d'innòcues aventures adolescents per parlar també de la lluita contra el mal dins de cadascú de nosaltres, de la pèrdua d'éssers estimats... En definitiva, de la pèrdua d'innocència i el trànsit al món adult.

El setè volum de Harry Potter es va dividir en dues parts per facilitar-ne l'adaptació íntegra i, de passada, per duplicar beneficis. En aquest darrer film, es resoldran tots els assumptes pendents sota la direcció de Peter Yates, realitzador de les quatre darreres entregues d'un Harry Potter que s'acomiada per sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Harry Potter y las reliquias de la muerte. Parte 2

«Harry Potter y las reliquias de la muerte. Parte 2»

Gènere: Aventures
Direcció: David Yates.
Intèrprets: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a