Canals

MÍRIAM NOGUERAS

VICEPRESIDENTA DEL PDECAT

“Des de Catalunya no estem demanant res que no sigui normal al segle XXI”

“Hi ha un clam multitudinari de ciutadans catalans que volen, de manera pacífica i cívica, assolir la independència.” Així ho posa en relleu Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT i número 3 per Barcelona de JxCat al Congrés, el 28-A.

Iceta ha plantejat que si el 65% dels catalans volen la independència, la democràcia ha de trobar un mecanisme per habilitar-la. Què en pensa?
Qui ens diu que no som ja el 65%? Tot i això, no em crec Iceta. Pedro Sánchez va deixar molt clar que mentre governés el PSOE, Catalunya mai seria independent.
Tornarien a investir Sánchez?
La gent ens ha votat perquè vol que Catalunya esdevingui un estat independent. No perquè fem presidents espanyols ni amb l’objectiu que siguem aquell partit que eviti que les dretes governin. A Escòcia van poder celebrar un referèndum pactat. Els resultats van ser molt ajustats, i aquí mai ningú va parlar de trencament. Des de Catalunya no estem demanant res que en el segle XXI no sigui normal.
Va de número 3 a la candidatura que encapçala Jordi Sànchez. Quin és el valor que creu que aportarà?
Que els nostres companys a la presó encapçalin llistes en diverses demarcacions és la màxima expressió de la situació de conflicte que es viu entre Catalunya i Espanya.
Sànchez proposa a la resta de candidats un debat a la presó. Meritxell Batet, però, ja ha dit que no.
La proposta de Jordi Sànchez és legítima. Els que van amb la bandera de demòcrates socialistes tornen a ignorar els drets polítics que haurien de tenir els nostres representants que estan a la presó i a l’exili.
D’altra banda, creu que el PDeCAT ha d’acabar integrat a la Crida?
La Crida és la transversalitat que clama la gent. Esperem que totes les formacions polítiques independentistes s’acullin a aquest paraigua, el qual ens ajudarà a fer l’esprint final. La unitat és la força que ens portarà a culminar el procés cap a la independència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia