Canals

La força d'un grup

El 9 Esportiu de Catalunya

L'esport des de Catalunya

El 9 s'ha proposat des del començament aportar una visió analítica i crítica de la realitat esportiva fent un periodisme rigorós i seriós però alhora amè

El compromís del diari comença amb la llengua, però també intentant reflectir la veritable dimensió esportiva de Catalunya i presentant una visió catalana de l'esport d'elit

En el primer número d'El 9 ens definíem així: “Un diari català tant per la llengua que utilitza com per la visió que donarà de l'esport”. Un diari d'esports pensat i escrit en català. Aquesta és la síntesi del que pretenem. D'una banda, fent un periodisme esportiu rigorós però amè alhora, seriós però irònic, que apel·la tant a l'intel·lecte com a l'emoció, però mai a les baixes passions que tant abunden en el món de la premsa esportiva. Un model de diari que busca la complicitat del lector i que no li ho dóna tot mastegat, sinó la informació i les claus per interpretar la realitat. Aquests eren els propòsits des del primer dia i són vàlids a les portes del novè aniversari perquè en aquest temps ens han situat com un nou punt de referència en el món de la premsa esportiva del país més enllà de la llengua.

La portada sempre és la cara visible de l'ànima d'un diari i en la selecció de les que il·lustren aquesta plana es pot apreciar el tarannà periodístic i ideològic d'El 9. Des del fenomen Barça fins als èxits esportius dels motociclistes catalans, d'ara i de fa uns anys. Tots els esports que conformen la realitat esportiva de Catalunya i els esportistes que representen la potència de l'esport català al món, encara que massa sovint ho han de fer representant l'Estat espanyol. Les seleccions catalanes són les nostres seleccions i el compromís per al seu reconeixement forma part dels nostres principis editorials. L'atenció als grans mites de l'esport global, siguin d'aquí o de fora, siguin del present o del passat, també és un dels nostres motors vitals. I una visió crítica i irònica de la rivalitat amb Espanya i els clubs espanyols també forma part de la nostra manera de ser.

Aquesta manera de fer premsa esportiva ha comportat haver rebut diversos premis i reconeixements. Destaquen el premi nacional de Cultura del 2003, el premi Joan Coromines de la CAL el 2002, la insígnia d'or de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes el 2008 i diversos premis de Periodisme Esportiu de l'SGE. També han estat moltes les federacions esportives catalanes que han atorgat guardons a El 9, com ara les de natació, handbol, atletisme, vela i corfbol, a més de la Volta Ciclista a Catalunya, el Circuit de Catalunya i la Fundació Esport Català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.