Jaume Ministral Masià

Va veure el món a la casa familiar, la número 17 de la Rambla, el 5 de juny del 1914. Balcó llarg a la façana de llevant i galeria sobre l'Onyar, a ponent. Va passar per l'Institut i la Normal, just l'any en què es proclamava la República. Acabats els estudis de magisteri va trobar plaça a Palamós. Després de la guerra, els avals d'amics de la família l'hi van permetre tornar a Girona i recuperar la plaça de Palamós. El 1941 va guanyar unes oposicions a les escoles Baixeres, de Barcelona. Complementa la feina de mestre amb treballs a l'editorial Durant i després a RNE de la mà de Joan Vinyas. Aquí estableix contacte amb l'editorial Marín, de la qual serà l'assessor pedagògic.

Per raons de salut, a l'any 50 es trasllada a Maçanet de Cabrenys, poble que el marcarà profundament, hi farà llargues estades i també hi serà enterrat.

És autor de la novel·la Ciutat petita i delicada, visió irònica de les vivències gironines, i d'altres relats autobiogràfics, policíacs i de ciència-ficció, alguns publicats amb el pseudònim de J. Lartsinim. Va guanyar el Tirso de Molina de teatre per l'obra Proceso a la vida, estrenada al Teatro Español de Madrid. Guionista de ràdio i televisió, va escriure nombrosos capítols de la sèrie Doctor Caparrós, de TVE, interpretada per l'inigualable Joan Capri.

Jaume Ministral Masià
Època:
Girona, 1914 - Barcelona, 1982
Activitat:
Mestre i escriptor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.