Comunicació

El Sindicat de Periodistes denuncia la “intromissió” de les Juntes Electorals en la informació dels mitjans de la CCMA

L’SPC diu que aquestes instàncies administratives no poden “interferir” en el dret a la informació

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat aquest divendres la “intromissió” i la “interferència” de les Juntes Electorals (central i provincial de Barcelona) en la informació dels mitjans de la CCMA.

Després de les respectives resolucions sobre l’ús de les expressions ‘presos polítics’ i ‘exiliats’ als mitjans públics i sobre la cobertura que TV3 i Catalunya Ràdio van fer de la manifestació independentista a Madrid del 16 de març, el sindicat sosté que aquestes instàncies administratives no poden interferir en el dret a la informació “ni tan sols en període electoral, actuant com a censura prèvia, inadmissible en democràcia”.

Com han fet els Consells Professionals dels dos mitjans afectats, el sindicat recorda que determinades expressions en conflicte en relació al procés són motiu de debat intern i per això “han reproduït un ventall divers d’expressions a criteri de cada professional”.

Segons ha manifestat el SPC, l’adequació del llenguatge informatiu en un mitjà públic als criteris deontològics i als de la informació neutral obligada “s’han de resoldre en instàncies professionals internes i en tot cas des d’una autoritat audiovisual independent, sense dependència política i amb criteris professionals i de servei públic”.

Pel que fa a la imposició per part de la JEC d’una compensació en programació, a TV3 i Catalunya Ràdio, equiparable en conjunt a la durada de la retransmissió en directe de la manifestació de Madrid, el SPC considera que és “portar al límit la ingerència d’aquest organisme en la llibertat d’informació”.

“La retransmissió no es va produir en la campanya electoral oficial i és un absurd voler substituir la realitat i anul·lar la informació sobre fets reals, perquè en aquest període no hi ha hagut manifestacions en sentit contrari”, argumenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia