Comunicació

Les Borges Blanques es converteix en la capital de la Premsa Comarcal i Local

Un centenar de professionals del sector editorial, comunicatiu, publicitari i docent s'ha congregat a Les Borges Blanques (Les Garrigues), en el context de la 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, la reunió més important de premsa de pagament comarcal i local que té lloc anualment a Catalunya. En els darrers anys, la convenció s'ha convertit en una referència en l'àmbit editorial tant a nivell nacional com estatal.

La Convenció de la Premsa Comarcal i Local, ha posat de relleu les inquietuds i les necessitats del sector de la premsa de proximitat, que travessa uns dels moments més difícils de la seua història, per la confluència de la crisi econòmica.

En el decurs de la convenció, va presentar-se el Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local una radiografia única, fins ara, del sector que vol buscar solucions per a sobreviure a l'actual conjuntura de pèrdua d'ingressos publicitaris, reducció de despeses i d'ajuts públics. El Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de La Caixa.

En matèria d'investigació, va donar-se a conèixer el treball guanyador del 5è premi de Recerca Universitària de la Premsa Comarcal: El públic jove front a la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d'actuació, presentat per la Universitat Jaume I de Castelló, coordinat per Andreu Casero, amb la col·laboració dels professors Hugo Doménech i Pablo López. L'entrega del premi va comptar amb la presència de Saül Gordillo, director de l'agència Catalana de Notícies (ACN), l'entitat patrocinadora.

Jaume Barrull, vicerector de la Universitat de Lleida, en representació de la Xarxa Vives d'Universitats va tancar la convenció, que ha finalitzat amb la presentació del nou web de Premsa Comarcal, que donarà aixopluc a totes les publicacions associades que no disposen de pàgina pròpia, per tal que s'incorporin a la xarxa.

Projecte de federació d'associacions d'editors de premsa en català

En el decurs de la convenció, l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC); l'Associació de Premsa Forana, de Mallorca; l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes (APPV) i l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local (ACPC), amb l'adhesió de Coneqtia i Escacc, van fer pública la voluntat de federar-se i treballar junts. La nova entitat treballarà en l'organització conjunta de serveis, sessions de formació i innovació. També en la creació d'una central de serveis editorials de nova generació. Tot plegat, amb l'objectiu d'optimitzar els recursos.

La 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local va ser el marc en que va presentar-se la nova Associació de Premsa Periòdica Valenciana (APPV) i el llibre del seu president, Francesc Martínez, anomenat «Periodisme contra les cordes. una anàlisi realista del que passa al País Valencià amb el conjunt de publicacions que han decidit editar productes en la llengua autòctona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.