Comunicació

COMUNICACIÓ

Mor als 61 anys David Marca i Torrents, cap tècnic de RAC1 i RAC105

Va començar treballant a Ràdio Costa Brava, a Palamós, i també va passar per Ona Catalana

David Marca i Torrents (Girona, 1962), que era el cap i líder dels tècnics de RAC1, l’emissora més escoltada del país, va morir dimarts als 61 anys. La trista notícia arriba pocs dies després que el seu pare, el conegut empresari i activista cultural David Marca i Cañellas, morís als 95 anys (9 de juny).

David Marca va començar la seva trajectòria professional a Ràdio Costa Brava, a Palamós. Després va fer el salt a Ona Catalana, on va tenir un rol rellevant en la transformació de les emissores de la cadena, en aquell moment una referència en la qualitat tècnica dels seus programes gràcies a l’aposta que va fer el seu director, Josep Puigbó. Des d’allà va aterrar a RAC1 i RAC105. En la primera emissora va ser protagonista directe, sempre en segon pla, de l’èxit de molts dels seus programes, ara líders a Catalunya. Precisament en la nota de record que ha publicat RAC1 en el seu web es perfila la seva figura de forma emotiva: ”El vèiem de matinada, sense dormir, per instal·lar un nou ‘software’ a la ràdio, d’on no marxava fins que no tenia la garantia que a tothom li funcionava bé; el trobàvem remenant cables al control central o coincidíem a la màquina del cafè, abans de fer una cigarreta, on ens confessava amb un somriure sorneguer que les desenes de connexions que demanàvem per a qualsevol nit electoral eren una bogeria impossible d’executar... fins que acabava trobant la manera de fer-ho sonar tot a la perfecció, com sempre.”

Els que el van conèixer sempre el van descriure com una persona sobretot discreta, sense afany de protagonisme, i eficient. Un dels històrics locutors dels inicis de Ràdio Costa Brava, Francesc Sánchez Carcassés, recorda perfectament els temps en què treballava al costat de Marca: “Era elegant i ho feia funcionar tot al mil·límetre des del control, però no li agradava aparentar. Paraules, sempre les justes.” “En aquells temps fèiem un programa que ara seria impossible, Mòbil Brava. Anàvem plegats per tota la Costa Brava fent directes i gravant concerts fins i tot en situacions complexes a l’aire lliure i sota la pluja i sempre ens en sortíem, però ell mateix no es donava cap mèrit. Va començar com a autodidacte i va acabar a RAC1 de cap tècnic. Això ja t’ho diu tot”, rebla Sánchez Carcassés.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui a les 3 de la tarda al Tanatori de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia