Comunicació

COMUNICACIÓ

Mor als 62 anys el divulgador i naturalista Jaume Sañé a Alaska

El director i guionista de Taradell, que va col·laborar a "Presència", era molt conegut per les seves participacions en programes de TV3 i TVE

El divulgador, naturalista, director i guionista Jaume Sañé i Pons, col·laborador en diferents programes a TV3, ha mort als 62 anys a Alaska, segons han confirmat fonts familiars. El científic, natural de Taradell, participava en un viatge amb un altre grup de persones. Segons informa la família, va morir per un seguit de complicacions mèdiques. Sañé també va ser col·labodor del setmanari Presència, que durant molts anys es va repetir amb El Punt.

El divulgador, conegut per la seva coneixença d’espècies de tot el món, havia voltat per països de tots els continents, tot i que també era especialista en la fauna autòctona de Catalunya. Va escriure una dotzena de llibres i va participar en programes com “Bèsties” i “Natura sàvia” i “Quèquicom. També col·laborava en el programa matinal “Tot es mou” de TV3, on també s’han fet ressò avui d ela trista notícia.

Des del 2016 el naturista, que va estudiar biologia a la Universitat de Barcelona, gestionava l’empresa Makote Travel, una agència de viatges d’autor especialitzada en la natura. A banda de la seva tasca coneguda a Catalunya, va treballar a països com Austràlia, Indonèsia, Tailàndia, Japó, Sud-àfrica, Canadà, Islàndia, Xile, Argentina, Costa Rica, Equador, Veneçuela, Kenya, Tanzània i Moçambic. Amb 20 anys tenia un bon arxiu fotogràfic va començar a fer divulgació del seus coneixements. Primer de tot en publicacions locals i comarcals a TVE, on va ser director, guionista i càmera de la sèrie documental “Racons de verd”, el primer programa de televisió que va descobrir els espais naturals de Catalunya. També va anar col·laborant en diversos programes divulgatius de la cadena, com “Giravolt”, “Impactes”, “Oxígeno”, “El Escarabajo Verde” i Que animal!.

A TV3 va treballar durant deu anys per al programa “El Medi Ambient” fent més de 600 reportatges sobre temes ambientals de Catalunya i del món, i va ser director, càmera i realitzador de sèries documentals com ara “Bèsties“, “Un món bestial”, “Xarxa Natura” i “Kukurota”, la primera sèrie de divulgació de natura dedicada al públic infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia