Comunicació

Comunicació

Samsonova, la influenciadora que proclamava els beneficis d’una dieta extrema

Durant els darrers set anys va estar consumint una dieta sense aigua, de només fruita, llavors de gira-sol i batuts i sucs naturals

La influenciadora russa Zhanna Samsonova, més coneguda a les xarxes socials com a Zhanna D’Art, va morir el passat 21 de juliol, a l’edat de 39 anys, segons han informat els seus amics i familiars en diversos mitjans locals.

La causa oficial de la mort encara es desconeix. Fa uns mesos la influenciadora va tornar a casa per seguir un tractament mèdic. Segons els informes que s’han publicat, tenia els ganglis limfàtics inflamats i es trobava completament exhausta. La seva mare ha afirmat que tenia una infecció de còlera, mentre que els seus amics han declarat que tenia anorèxia i cada vegada tenia menys força i menjava menys.

Nascuda a Moscou, Zhanna D’Art es va fer famosa a través de les xarxes socials de TikTok i Instagram gràcies a les seves doctrines dietètiques. Obsessionada a portar una viada saludable, explicava als seus seguidors que va marxar de Rússia per evitar la pol·lució de les ciutats, se’n va anar a viure a la República d’Abkhàzia, a prop del mar Negre, i finalment va acabar instal·lant-se a Phuket (Tailàndia). Des del seu perfil feia gala d’una vida envoltada de natura, de la pràctica del ioga i sobretot d’una dieta revolucionària i extrema, el crudiveganisme. Explicava els beneficis i els canvis corporals i mentals que experimentava, i animava els seus milers de seguidors a practicar-la. La dieta es basa a consumir només aliments crus d’origen vegetal. Verdures, fruites, fruita seca, cereals, llegums germinats, llavors, olis vegetals, algues marines i bolets són alguns dels aliments que consumia, però des de fa uns set anys Zhanna D’Art ho va portar encara més a l’extrem. El nou règim s’anomenava frugivorisme i es tractava d’alimentar-se només a base de fruita. A més a més, va deixar de beure aigua per substituir-la per sucs i batuts de fruita. En diverses publicacions es mostrava envoltada de fruites exòtiques de procedències diverses, explicava els beneficis de cada una i feia escrits filosòfics al voltant de com se sentia. Parlava d’un rejoveniment i de curar-se de diverses malalties gràcies al consum exclusiu de fruita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia