Comunicació

El zàping

Ritme ska per Nadal

‘Aquí és Nadal i estic content' sembla la cançó de l'estiu

Reconec que els primers dies d'escoltar-la em provocava una sensació estranya. La nadala d'enguany de TV3 i Catalunya Ràdio Aquí és Nadal i estic content no convida al recolliment, ni a desembres congelats ni a torrons ni a xocolata desfeta. Aquí és Nadal i estic content, que interpreta el grup La Pegatina, convida a la disbauxa, a una nit de Sant Joan xafogosa i a cervesa i coca. Reconec que els primers dies me l'escoltava amb desencís; trobava a faltar El caganer, que el Nadal passat interpretaven Albert Pla, Joan Miquel Oliver, Gerard Quintana, Estopa, Quimi Portet i els Manel. La cadena l'havia “manllevada” del disc de nadales col·lectiu Cançons pre-Nadal que acompanya el número de desembre del 2009 de la revista Enderrock.

Pel Nadal del 2010, han optat per una opció radicalment diferent. Un ritme ska més propi de la cançó de l'estiu per celebrar el Nadal. Divertida i menys naïf que El caganer, Aquí és Nadal i estic content és menys clàssica i més laica. La cançó del Nadal, però, té la capacitat d'enganxar tant com el nom del grup que la canta. La sents una vegada a la publicitat de La Riera i quan s'acaba el capítol encara la tens al cap. I a TV3 n'han fet tantes versions –els d'esports la ballen, també els nens del Super3 com si fessin la representació de fi d'escola– i ens la repeteixen tantes vegades que quan ha arribat a la nit, després del TN i abans d'El Temps d'en Molina, ja l'has avorrida. S'ha de reconèixer, però, que tanta ballaruga s'encomana i desprèn una alegria que ja toca, que ja va bé, perquè, reconeguem-ho, tot això del Nadal és d'un tristoi!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.