Comunicació

El zàping

L'última de ‘Doctor Mateo'

És una sèrie d'una certa qualitat i per això li desitjo un final a temps

El títol de l'article no es refereix només al fet que parlaré de la cinquena temporada de Doctor Mateo, estrenada avui fa una setmana i per tant “l'última emesa”, sinó sobretot al fet que espero que sigui la definitiva i amb ella es tanqui la sèrie. De fet, tant Gonzalo de Castro com Natalia Verbeke han dit que hauria de ser així. Les anades i vingudes de la parella protagonista ja han passat per totes les fases possibles i estirar-ho més seria tibar massa la corda. Sempre he considerat Doctor Mateo com una sèrie d'una certa qualitat dins el panorama de ficció espanyol i per això li desitjo un final digne, a temps. El desenllaç de la història, com va dir De Castro, “tots sabem quin serà”. I això que en aquesta cinquena etapa Mateo i Adriana tornen a estar ben separats i amb Nico pel mig, però, és clar, queden onze capítols més per endavant; uns capítols que un cop més (quina mania té Antena 3!) es dividiran en dues tandes: cinc més ara i els altres sis a la tardor. L'eventual final de la sèrie no serà, doncs, abans de l'estiu sinó a finals d'any.

Aquesta temporada tindrà, però, una baixa molt destacada. Tom va morir inesperadament al final del primer capítol, diumenge passat. El personatge de Daniel Freire era un dels més emblemàtics de San Martín del Sella. Se li va saber donar, això sí, un bon final, prop dels seus fills, després d'un capítol ple de bones escenes del tàndem que formava amb Mateo: des de la inicial arribada en cotxe al poble fins a la famosa despullada a la platja per banyar-se. I com a cloenda Mateo la repeteix sol, homenatjant l'amic que ja no hi és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.