Comunicació

El zàping

La davallada d'‘Hispania'

Hi ha massa situacions inversemblants per perdonar-la

Des que l'equip de Desaparecida, va crear Guante blanco, la primera sèrie de Bambú, aquesta ha demostrat ser la millor productora de ficció de l'Estat espanyol, amb sèries de molta qualitat. Avui fa una setmana va tancar la segona temporada de Gran reserva, que és sens dubte ara mateix la sèrie de més nivell de la televisió espanyola. En canvi, la seva altra sèrie en antena, Hispania, va cloure dimarts també la segona etapa amb un final molt més deslluït, fluix i decebedor.

I és que Hispania està en davallada. I no parlo tant d'audiències, que també, com de trama, d'interès. Hi ha hagut massa situacions inversemblants per continuar perdonant-la. Des de l'inici hem hagut d'acceptar petits retocs històrics i llicències a favor de poder teixir un argument que atrapés, però quan fins i tot les situacions de cada escena no s'aguanten per enlloc, quan s'abusa tant de les casualitats que res no és creïble, ja no es pot continuar sent tan permissiu. No entenc com Bambú està deixant passar tants despropòsits com els que s'estan fent en una sèrie que, recalquem-ho, en la primera temporada va tenir un nivell considerable.

Pel que fa al capítol de dimarts, en què es va tornar a abusar de l'slow motion (quina mania!), destaca teòricament la mort de Nerea, però en el fons era un personatge totalment prescindible. I poca cosa més. Es va deixar tot obert i a sobre repetint trames: Alejo segresta Helena, Viriato marxa deixant els rebels sols... I ja van avançar amb grans títols que a la tercera mor Viriato i hi ha la venjança dels hispans. Doncs, que ho aprofitin per acabar la sèrie, abans no perdin del tot el nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.