Comunicació

Carmen Jávega desmantella la ràdio municipal d'Aldaia

Programes històrics d'aquesta emissora han caigut inexplicablement de la graella de programació d'aquesta temporada

L'emissora municipal de l'Ajuntament d'Aldaia, Aldaia Ràdio 98.2 FM, estrena la seua desena temporada i ho fa amb el compromís de ser el punt informatiu més important i immediat al municipi, segons assegura el gabinet de premsa municipal..

La nova temporada radiofònica s'obri amb un gran programa especial en què intervindran les persones col·laboradores de la ràdio local per a presentar els seus espais en la nova singladura radiofònica.

El 3 d'octubre és el punt d'eixida de la nova graella, que en aquesta ocasió ha prescindit de programes històrics com La hora Bruja, Quatre en un Taxi, El Musiquer, Los Martes al sol, Club de Bar i l'informatiu de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes 7 Dies, entre d'altres.

Precisament, entre les principals apostes que li queden a Aldaia Ràdio per a la temporada 2011/2012, són els informatius locals i comarcals que, segons s'ha sabut, renoven la seua cara sonora i tractament informatiu, cap a un estil més dinàmic i sense perdre de vista el to informatiu i la participació de la ciutadania.

La ràdio local d'Aldaia, perd un gran valor d'obertura i participació, amb la decisió de l'alcaldessa de prescindir d'aquests programes de contingut social, polític i informatiu que han caigut de la graella de programació. Algunes persones responsables dels programes segrestats, han assegurat que aquesta decisió ha suposat un “autèntic desballestament de la ràdio participativa, oberta i plural”.

A Carme no li agrada la pluralitat

Pere Rossell

S'ha vist a la primera revolteta i, de res no ha servit la reunió mantinguda entre l'alcaldessa d'Aldaia i la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes. En girar-se d'esquena el president d'aquesta associació voluntària d'emissores municipals, Carme ja tenia la decisió presa: no emetrem ni fabricarem ni participarem en res d'aquesta Xarxa; nosaltres ho podem fer tot i millor.

Però a més d'aquest sentiment xovinista, l'alcaldessa ha donat ordre al seu regidor de comunicació, José Luis Montesinos, perquè “manu militari“ comunique a la coordinadora de l'emissora ( no sabem si per molt de temps) els programes que han estat valorats pel PP local com a “programes non grats”.

L'esquilmació ha estat considerable i la retallada del caràcter obert i participatiu que fins la data de hui tenia aquesta emissora, ha caigut per terra. La que fins ara havia estat dipositària de l'esperit de la unió, la col·laboració amb altres centres informatius i la transparència informativa, amb l'aplicació de la política destructiva del PP (ells diuen restauració). Fa miquetes una emissora premiada nord enllà i ben considerada a les comarques valencianes.

Doctors té l'església i, a partir d'ara, papesses les emissores municipals. Personatges que sustenten la responsabilitat de governar i que decideixen posar-li portes al camp, mordasses a la llibertat d'expressió i silenci a les veus discordants. L'alcaldessa d'Aldaia ho té clar: el que no està amb mi, està contra mi i per això aplica la seua política. Doncs, perfecte, senyora, continue aplicant-la, però sàpiga que no podrà callar el missatger, a no ser que l'anul·le per complet i ja li dic que això no serà fàcil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.