Comunicació

Pep Planas, Míriam Iscla i Maria Molins protagonitzen l'adaptació que TV3 fa del ‘best-seller' de Sílvia Alcàntara

‘Olor de colònia', a la televisió

Lluís Maria Güell n'és el director i el guió és de Toni Cabré, Anna Fité i Laia Aguilar

La novel·la Olor de colònia de Sílvia Alcàntara (Puig-reig, 1944) també feia olor de minisèrie d'època. La productora barcelonina Diagonal TV –responsable d'èxits com Amar en tiempos revueltos de TVE, Bandolera d'Antena 3 i el clàssic Ventdelplà de TV3– fa temps que treballava amb la idea d'adaptar en format audiovisual la trama d'aquest best-seller que recrea la vida en una colònia tèxtil durant les dècades dels cinquanta i els seixanta. Ara el projecte es materialitzarà en una minisèrie de dos episodis de noranta minuts cada un per a TV3 i que dirigirà Lluís Maria Güell (Les veus del Pamano, Ermessenda).

L'adaptació del llibre al guió ha anat a càrrec de Toni Cabré, Anna Fité i Laia Aguilar. Pel què fa al repartiment, l'actor Pep Planas interpretarà Climent Palau, mentre que Míriam Iscla serà la seva esposa, Matilde, i Maria Molins serà un antic amor, Teresa Roca. Toni Sevilla farà de senyor Boix.

Càsting avui

Les dates previstes per al rodatge –que inclourà escenaris naturals i colònies del Berguedà– són del 21 de novembre fins al 27 de gener. Avui l'empresa Actor's Gallery ha convocat un càsting a Berga amb l'objectiu de trobar extres de totes les edats. També es busquen persones amb coneixements dels oficis de teixidor, mecànics de fàbrica i campaners i gent amb experiència laboral en el món de les colònies tèxtils.

‘Les veus del Pamano': el precedent

L'última gran minisèrie fruit d'una adaptació literària que ha emès TV3 és Les veus del Pamano, basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré, un dels grans èxits de les lletres catalanes. La productora Diagonal TV també es va encarregar, juntament amb Mallerich Films, d'aquest projecte de ficció, ambientat en la postguerra en un poble del Pallars Sobirà. Roger Coma, Francesc Orella i Montse Germán protagonitzaven aquesta història. La sèrie va ser una de les grans apostes de la cadena catalana per a la temporada del 2009. Les veus del Pamano va tenir un gran seguiment d'audiència, i també per internet, i la crítica la va valorar positivament. També va rebre diversos premis internacionals. Aquest curs, TV3 estrenarà tres grans minisèries històriques: Tornarem, Barcelona, ciutat neutral i 14 d'abril. Macià contra Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.