Comunicació

Retorn amb embranzida

La tertúlia de l'actualitat política fa disparar l'audiència de ‘Divendres' de TV3 que obté el seu millor inici de curs: gairebé sis punts més que l'any passat

El dijous, el dia de la trobada Mas-Rajoy, el programa va fer el seu màxim: un 18,6% de quota

L'actualitat política ha contribuït al creixement d'audiència de Divendres, el magazín de tarda de TV3, que en el seu primer any d'emissió va acabar amb un 9,5% de quota de pantalla i que dijous, el dia de la reunió Mas-Rajoy, va fer el seu màxim històric: 18,6%. El director del programa, Xavier Cassadó, en el balanç que va fer a mitjans de juliol ja apuntava que el programa, una producció d'El Terrat, no havia tocat sostre i que de cara a aquesta quarta temporada es pretenia potenciar la tertúlia d'actualitat. “Volem que el programa sigui un allargament de l'hora de la sobretaula que podem fer a casa”, va dir Cassadó.

En la comparativa dels dos inicis de curs, el d'aquest any i el del 2011, Divendres ha crescut en gairebé sis punts. La quota mitjana dels primers quinze dies del setembre passat era del 9,7% mentre que enguany, des del seu retorn el dilluns 3 i amb dades fins al dijous 20, la quota mitjana del programa és del 15,4%. Aquest percentatge situa el magazín amb tres punts i tres dècimes més que la quota amb què va tancar l'última temporada: 12,1%.

Divendres, però, va superat la barrera del 16% el dijous 6 de setembre: aquell dia, el programa va fer un especial de presentació dels nous programes de TV3 amb la participació dels presentadors de la cadena catalana.

La Diada, punt d'inflexió

La Diada va marcar, però, un punt d'inflexió. El 12 de setembre, el programa –que va abordar la històrica manifestació independentista del dia abans– va anotar un 16,9%. El 13 de setembre, encara amb les reaccions de la manifestació, el programa va pujar fins al 17,5%. En l'evolució diària es percep com l'edició del divendres, amb els comentaris sobre La Riera, és el dia més dèbil, quant a audiència: el 7 de setembre va marcar el mínim amb un 11,7,%.

Tota la setmana, a la Pobla de Lillet

L'equip mòbil del magazín de tarda serà tota la setmana que ve a la Pobla de Lillet. L'equip d'exteriors, encapçalat pel presentador Espartac Peran, s'emplaçarà a la plaça de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, des d'on s'efectuaran diverses connexions. Igualment, els col·laboradors, com ara l'escriptor Màrius Serra, la nutricionista Montse Folch i l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, duran a terme els seus espais des d'aquesta localitat del Berguedà. La importància del Tren del Ciment, els jardins Artigues de Gaudí, la cuina dels bolets i els principals racons i tradicions de la localitat, entre altres temes, marcaran el pas de Divendres per la Pobla de Lillet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.