Comunicació

Burjassot aprova demanar la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

La moció es recolza amb el text de la Iniciativa Legislativa Popular que va tombar el PP i UPyD al Congrés dels Diputats

El plenari del mes de gener de l'ajuntament de Burjassot ha aprovat, amb el vots favorables del Bloc - Compromís, PSPV i EU, la moció presentada per demanar la reciprocitat entre TV3 i Canal 9.

Amb aquesta proposta s'insta al Consell a arribar a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya en relació a les emissions de TV3 i d'altres canals públics catalans perquè els valencians puguen veure aquest senyal.

També es demana al consell presidit per Alberto Fabra que la reciprocitat siga entesa en el sentit que Canal 9 puga ser vist arreu del territori català.

Aquesta moció s'ha vist motivada per la Iniciativa Legislativa Popular on més de 650.000 persones van signar perquè les diferents realitats lingüístiques estatals tingueren lliure accés a l'espai radioelèctric. Una iniciativa que no va prosperar gràcies als vots en contra del Partit Popular i UPyD al Congrés de Diputats.

En el cas de la reciprocitat, tal i com assenyala la moció aprovada, no sols és positiva en l'àmbit valencià poder veure TV3, sinó també perquè permet a la RTVV ampliar el seu àmbit territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.