Comunicació

Morella ha celebrat aquest cap de setmana els 25 anys d'Els Ports Ràdio

el periodista Josep Martí Gómez va parlar dels “mitjans d'ahir, avui i demà” amb motiu d'aquest aniversari

El periodista Josep Martí i Gómez va tornar al seu poble, Morella, per encetar el cicle de conferències amb motiu del 25é aniversari de Comunicacions dels Ports. El premi nacional de periodisme afirma que continua estan enamorat de la seua professió a la que s'hi dedica des de fa quasi mig segle. No obstant això, és molt crític amb la fórmula que s'està emprant per a què les despeses no superen les entrades per part de les empreses de comunicació.

La crisi econòmica sacseja els mitjans de comunicació, que han optat per acomiadar la gent amb experiència, afirmava durant aquest cap de setmana. La gent jove, amb contractes precaris, “és més dòcil”. La pèrdua de qualitat és evident. Recalcà que “hi ha bons mitjans i bons periodistes... però majoritàriament el periodisme d'avui és el reflex d'una societat amb valors qüestionables”. Es mostrà del tot convençut en el fet que “es necessita un rearmament moral, més que econòmic”.

Martí Gómez porta des de 1966 exercint de periodista. Considerat mestre del reporterisme, lamenta que s'estiga arraconant el reportatge, perquè costa diners.

El futur dels mitjans passa, sens dubte, pels nous suports que marquen les noves tecnologies. Martí considera que Espanya no s'ha adaptat bé als canvis tecnològics. Més tard o més d'hora, però, els diaris de paper aniran deixant pas als digitals, com ja està passant en altres països.

Comunicacions dels Ports està enguany d'enhorabona. Aquest 2013 se sumen tres destacats aniversaris que se celebraran durant tota la tardor amb nombroses activitats lúdiques, festives, esportives i culturals. Rosa Mª Calaf, Rosa Regàs, Cristina del Valle, Manuel Milian Mestre, Manuel S. Jardí o Elena Moya participaran de l'aniversari.

Els Ports Ràdio fa 25 anys, el setmanari Notícies en compleix 20 i nord · la televisió comarcal emet des de fa 30 anys a Morella. L'empresa Comunicacions dels Ports, a més, edita el diari digital www.comarquesnord.cat i té una petita productora audiovisual, canalnordvídeo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.