Comunicació

TV3 acompanya gent a qui la vida fa un tomb, a ‘No serà fàcil'

La crisi dels cinquanta anys centra el primer capítol d'aquesta sèrie documental, amb Roger de Gràcia

Acompanyar. És el concepte comú dels 13 episodis de la nova sèrie documental No serà fàcil (TV3, 22.40 h), que la cadena catalana estrenarà aquesta nit. Roger de Gràcia és el presentador que “acompanya” la gent en el moment en què la seva vida està a punt de fer un tomb, ja sigui perquè s'enamoren, són pares, se'n van a l'estranger, s'examinen, s'equivoquen i, fins i tot, moren. El primer capítol, que aborda la crisi dels cinquanta anys reunint en un sopar gent coneguda d'aquesta edat, serveix com a introducció, “com a declaració d'intencions de la sèrie”, va explicar el cap de documentals i nous formats de TVC, Miquel Garcia.

Amb “acompanyar” no es vol “informar” ni “descriure”, sinó observar i deixar parlar. En aquest sentit, els espectadors descobriran un Roger de Gràcia més empàtic i proper que en el vessant més lúdic al qual estan acostumats. Cada capítol comença amb un monòleg en off de Roger de Gràcia, en què hi explica una experiència personal, un dubte, una reflexió que servirà per contextualitzar. El paper de Roger de Gràcia en el programa no és el de “donar receptes ni solucions”; no és un programa d'ajuda.

El director de No serà fàcil, Pol Izquierdo, va destacar els aspectes narratius de la sèrie, que ha fet una aposta “d'aproximació més documental que cinematogràfica”. Va afegir-hi que pot semblar que sigui una sèrie “molt transcendent”, però el que fa és parlar “de la vida”. “Parla de les emocions, i aquestes fan plorar, però també fan riure.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia