Comunicació

El documental «Valencians a Nova York» s'estrena a la Font de la Figuera

És el resultat de la investigació que va localitzar 15.000 entrades de valencians a Amèrica del Nord entre 1906 i 1920

La Font ha estat una de les primeres localitats a estrenar el document «Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York», el treball d'investigació dirigit per Juli Esteve que ha aconseguit reunir documents gràfics i informació sobre 1.500 emigrants que van viatjar a Amèrica del Nord. En total, s'han detectat 15.000 entrades de valencians entre 1906 i 1920.

Segons ha informat Juli Esteve, és el seu homenatge particular als milers de valencians que se'n van anar als EUA i Canadà. Aquestes persones, la majoria analfabetes, abandonaven la seua terra per cercar aliment a l'altra part de l'Atlàntic. Traçaven línies de ferrocarril, erigien gratacels, asfaltaven carreteres, etc. En general, treballs molt pesats que a l'Amèrica oferien a les persones que arribaven de l'estranger.

Tal com ha manifestat la regidora de cultura, Irene Vila, aquest complet treball d'investigació ha permés donar veu a les famílies de tantes i tants valencians que se'n van anar (en alguns casos per a no tornar) i que ho van deixar tot per un sou més digne. Ací a la Font, sabem de l'existència d'una dona, Dolores Más, casada amb una dels emigrants (de Moixent) que també va viatjar a Amèrica, Vicente Revert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia