Comunicació

Ser 'Amic' de Ràdio-Arrels

S'ha presentat una campanya de sosteniment a l'emissora nord catalana perjudicada per les retallades de subvencions

Amb el nom de 'Amics de Ràdio Arrels', la ràdio nord catalana -que utilitza a 100% la llengua catalana-, ha llençat una campanya de suport, degut a les dificultats a les qual s'enfronta, especialment en aquest últims anys de crisi general.

Aquesta campanya s'ha materialitzat amb una trobada que va organitzar aquest diumenge 6 setembre al Parc de Juhegues de Torrelles (Salanca) per constituir l'assemblea dels Amics de Ràdio Arrels, una entitat dirigida als «auditors, col.laboradors o simpatitzants de Ràdio Arrels» per assegurar participació i solidaritat a l'emissora. La mesa provisional està composta de Miquel Cavaillé, Mithé Pull, Sebastià Girard, Julia Taurinyà i Joan Clua.

Els primers adherits, una trentena, es van doncs trobar a Torrelles on van compartir amb l'equip de la ràdio un àpat i participar a converses d'informació i intercanvis sobre el funcionament, les dificultats i projectes de la ràdio.

Els responsables de l'associació Arrels van recordar les bases del projecte radiofònic nascut l'any 1981 que manté vigent els seus principis fundacionals i la missió que se li va atorgar: «contribuir a mantenir i promoure una consciència catalana al si de la població nord catalana,la pertinença en un àmbit més global – el dels Països Catalans - l'us de la llengua, la cultura.» Han també recordat que « Ràdio Arrels s'ha construït com un mitjà associatiu alternatiu reivindicant-se de contingut generalista i de servei public privilegiant una comunicació social de proximitat» i que funciona amb personal assalariat i amb col·laboradors benèvols.

El principal problema actual de la ràdio són els recursos -subvencions per la major part-, que, amb la crisi econòmica, s'han vist clarament reduïts . És sobretot la part de la Generalitat que va disminuir des del 2011 i que es va acabat del tot al 2013. Les conseqüències van ser una reducció del nombre d'assalariats de 6 a 3,5 entre 2012 i 2015 . Els salaris i càrregues socials són el punt principal de les despeses (64%), segueixen les despeses generals (23%), els repetidors (7%) i els lloguers (6%). La reducció de personal ha provocat modificacions en el funcionament de la ràdio i ha portat a modificar la graella de la ràdio, element més notable con ho han comprovat molts dels oïents de l'emissora.

Es pot fer-se 'Amic' de Ràdio Arrels amb una cotització a partir de 70€ anuals (amb una reducció d'impostos del 66%).

Adhesions i informacions: radio@arrels.net

46 carrer dels Agustins 66000 Perpinyà

Telèfon: 04 68 35 47 48



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia