cultura

col·lecció

ferran aisa

Clàssics catalans

L'editorial Base ha presentat la col·lecció Petits grans clàssics de la Història de Catalunya, llibres de petit format a un preu de 8,90 euros per exemplar. És la reedició de textos d'autors clàssics del segle XX que estan exhaurits o costen de trobar a les llibreries de vell. La nova aposta de Base per recuperar la història del país ajuda a recuperar la memòria a través d'autors prou significatius de la historiografia i de la cultura catalana.

La nova col·lecció té com a objectiu posar a l'abast d'un públic ampli estudis monogràfics de grans autors catalans, tots desapareguts, sobre episodis decisius i personatges rellevants de la història de Catalunya. Malgrat que les recerques posteriors han ampliat el coneixement del passat català, aquests llibres conserven el seu interès i il·lustren de manera planera la història de Catalunya. El projecte vol ser, a més, un homenatge a aquells estudiosos que van fer les recerques en moments difícils per a la pervivència de la identitat col·lectiva catalana.

Cada exemplar, dels sis publicats fins ara, és presentat per un historiador actual que en fa una breu pinzellada de l'autor i del context historiogràfic. Han col·laborat: Gaspar Feliu, Xavier Barral, Anton M. Espadaler, Mercè Morales, Josep Maria Solé i Sabaté i Stefano Cingolani. Tots sis han apadrinat un dels llibres: Guifré I, d'Antoni Rovira i Virgili; L'arquitectura romànica a Catalunya, de Josep Puig i Cadafalch; Resum de literatura catalana, de Lluís Nicolau d'Olwer; El moviment revolucionari a Catalunya, de F. de Solà i Cañizares; El 19 de juliol a Barcelona, de J. M. Lladó i Figueres; i, finalment, Pere II el Gran, de Ferran Soldevila.

Durant els pròxims mesos la col·lecció s'ampliarà amb l'aparició de nous títols com ara El príncep Carles de Viana, de Manuel Cruells; L'humanisme català, de Martí de Riquer; i Catalunya a Grècia, d'Antoni Rubió i Lluch.

Totes aquestes monografies històriques i les que aniran sortint contribuiran a difondre episodis cabdals del passat català i alhora ajudaran a recuperar la memòria històrica.

Guifré I
Antoni Rovira i Virgili
Editorial: Base
Pàgines: 60
Preu: 8,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid