Música

Cultura

Més de 1.000 músics interpreten ’No Surrender’ de Bruce Springsteen a Vilanova de Bellpuig

Només hi ha faltat ’The Boss’, a qui els organitzadors enviaran el vídeo de l’esdeveniment

Els organitzadors celebren l’èxit de convocatòria però no preveuen tornar-hi: “Quan les coses surten bé, millor no tornar-les a fer”

Els organitzadors del No Surrender Festival han assolit el repte que s’havien posat de reunir almenys 1.001 persones per interpretar alhora aquesta cançó de Bruce Springsteen a Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell), una localitat de 1.200 habitants. I ho han fet amb escreix: 1.004 músics i cantants, professionals i aficionats, han acudit a la cita musical i gairebé doblar durant un dia la població del municipi.

L’organitzador del festival, Josep Maria Pons, s’ha mostrat molt feliç i satisfet de l’èxit d’haver aconseguit el rècord mundial de reunir més d’un miler de músics i orgullós del resultat. No obstant això, no preveu repetir l’experiència.

“Durant aquests dies i, en especial avui, he viscut coses que m’agradaria que tothom pogués sentir alguna vegada a la vida. Això no obstant, no crec que repeteixi com a organitzador d’un esdeveniment similar. No puc més!. I quan les coses surten bé, millor no repetir-les”, ha sentenciat.

La majoria d’assistents han vingut d’arreu de Catalunya, però també n’han vingut molts de l’Estat espanyol i d’altres països europeus, com Itàlia. Han començat a arribar cap a les set del matí i a les onze s’ha fet un primer assaig general. A la tarda s’han enregistrat per odre els diferents instruments: bateries, baixos, guitarres, teclats i veus.

Els organitzadors han destacat el bon nivell dels participants, que duien la cançó assajada de casa i que només els ha calgut tocar-la tres vegades per fer-la correctament i a temps. A les set de la tarda, malgrat l’amenaça de la pluja, tots junts han interpretant diversos cops el No Surrender i s’ha enregistrat un videoclip. Càmeres aèries i fins i tot drons han gravat diferents escenes que compondran posteriorment un videoclip.

El compositor i músic Antoni Tolmos ha estat l’encarregat de dirigir els més de mil participants que han interpretat la cançó de Bruce.

La idea és pujar el videoclip a Internet i fer-ne arribar una còpia al músic de Nova Jersey, a qui molts confiaven veure a les Terres de Ponent.

Tolmos ha explicat que el Boss estava al corrent d’aquesta iniciativa i fins i tot se l’havia convidat, tot i que finalment no ha vingut. No obstant això, ha assegurat que Springsteen ha estat present a través de cada músic que aquest vespre ha omplert el Camp de futbol de Vilanova de Bellpuig.

El No Surrender Festival va començar a escalfar motors divendres a la nit amb les actuacions de grups com Comandants de Tros, Ball The Raska, Willy & The Poorboys i Manel Fuentes & The Spring’s Team. La festa continua aquesta nit amb la música de George Milesson, un dels grups tribut a Bruce Springsteen més coneguts arreu. Los Tremendos seran els encarregats de posar punt final al festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia