cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

eva garcia pagán

Química, màgia i molt d’amor

La cuina té molt de química, de fórmules magistrals que funcionen si es respecten les quantitats i les mesures de certs ingredients, però també d’improvisació i d’inspiració, de creativitat i de màgia. La reconeguda xef maresmenca Carme Ruscalleda explica a La màgia de la cuina la diferència entre fer uns ous ferrats o bé cuinar-los. I així amb fins a dues-centes receptes de diferents graus de dificultat. De les de casa i de les de fora, amb guacamoles per sucar-hi pa o els més lleugers sushis, perquè el que té Ruscalleda d’ambaixadora també ho té de cosmopolita. “No hi ha menjar dolent sinó mals usos del menjar”, explica Ruscalleda.

La diferència entre comparar un bon ou ferrat o una tempura cruixent amb una fritanga immenjable és abismal. “És un pecat menjar coses dolentes i llençar coses bones...”, es queixa la xef, set estrelles Michelin. El volum, que s’adreça a tota la família, dona alguns apunts sobre nutrició i salut, passant per les tècniques de cuina més utilitzades o les més modernes, recuperant el prestigi al bullit, deliciós si es fa amb l’aigua justa i la cocció correcta. I desvela alguns secrets.

Tot plegat, il·lustrat per Pilarín Bayés, enfeinada aquests dies de campanya electoral. Savis consells d’una cuinera honesta per recuperar els valors ja perduts de valorar els productes de proximitat, de temporada, de voltar mercats i remenar botigues fins trobar ingredients amb aromes, sabors, textures i colors de veritat. “La cuina domèstica és importantíssima, cuinar a casa és un acte d’amor per als nostres, per als que ja es fan grans o per als que estan creixent”. Cuidem-la, doncs.

LA MÀGIA DE LA CUINA
Carme Ruscalleda
Il·lustracions: P.Bayés Editorial: Bridge Pàgines: 360 Preu: 24 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala