Gandia publica la ruta dels clàssics

El Consell Municipal per a la commemoració del Centenari del naixement de Sant Francesc de Borja, l'Ajuntament de Gandia i el Centre d'Estudis Comarcals Alfons el Vell de la comarca de la Safor, han fet possible la publicació d'un llibre que emmarca perfectament un circuit dels clàssics valencians.

Es proposa un itinerari, de nord a sud i d'orient a occident, cercant les arquitectures en l'art i en els entorns naturals en els quals encara es troba l'alè dels clàssics valencians. Un passeig des de la platja deserta fins els olivars que modelen el paisatge.

La ruta, fa descobrir els que la seguiran, el reflex dels paisatges vitals dels poetes, les arquitectures i les traces urbanes de les seues viles, aleshores emmurallades; els boscos i els conreus de les terres que aleshores pertanyien als senyors.

Es tracta d'un recorregut pel monestir de Sant Jeroni de Cotalba, la Col·legiata i el Palau Ducal. Per Beniarjó, s'escoltarà la remor de l'aigua que manté la memòria dels antics poetes. A Dénia descobreix un lloc molt especial del castell, gairebé secret.

No s'oblida en aquesta ruta, Pedreguer, Xaló i Cocentaina, lloc en que se sent encara —segons ens assegura l'autor del text, Josep Antoni Gisbert Santonja— l'esplendor dels seus senyors, els Pérez de Corella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU