Arts escèniques

Creació km 0 a la Sala Fènix

Avui arrenca la temporada de la Sala Fènix de Barcelona, amb 200.000 mujeres, un nou espectacle interpretat per Anna Tamayo i Ángela Palacios (després de Cándida, que també retornarà a la primavera). La peça qüestiona si van tenir un judici just aquestes 200.000 dones torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII, sentenciades com a bruixes.

El director de la sala, Felipe Cabezas, admet que és un curs que es miren amb prudència (no hi ha prevista cap producció pròpia) arran de la Covid-19 (i la capacitat al 50%, atenent les autoritats sanitàries), però amb la màxima ambició. Mantenen el seu compromís social i la línia de visibilització de veus de dona i antiracisme. De les 12 propostes que hi ha previstes, 11 són de creació catalana i només una ve del País Basc. La presència de la dona és majoritària (6 d’elles són íntegrament femenines i les altres creacions mixtes). També s’iguala la llengua en aquesta sala en què, fins ara, bona part de les produccions eren en castellà (ara s’ha quedat al 50%).

La temporada preveu tres estrenes absolutes. A més de la de 200.000 mujeres, el nou títol del titellaire Jordi Bertran (Power Point) i This is not here (re-imagine Yoko Ono), de la companyia A l’Abordatge. També destaquen peces com Forquilla Mitjó Arracada, de Tres i un Quart, amb dramatúrgia i direcció de Queralt Riera. Pel que fa a reposicions, es recuperen tres produccions de la sala: El bufón del rey Lear (amb una denúncia a la violència de l’1-O) i les comèdies incòmodes Money, i L’assassí imprevist.

Enguany, el programa de suport al públic jove del Raval Teen friday dobla la periodicitat (durarà 6 mesos), gràcies al fet que al suport del Departament de Cultura s’ha afegit a l’habitual de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA