cultura

“El més entenedor és el teatre”

El teatre per entendre millor cada part del conflicte. Per ajudar, també, a relativitzar el punt de vista propi. Mitleid (Compassió) és el darrer muntatge en clau de semidocumental que procura donar veu a les ONG que treballen a favor dels refugiats. Europa, tan acollidora històricament, s'ha posat una cuirassa que dificulta el pas dels ciutadans que fugen de les guerres i la misèria. Molts europeus senten un desengany per aquella organització supraestatal. Però, en canvi, els refugiats continuen somiant-la. Milo Rau considera que cal entendre aquesta crisi de manera global, “com també ho és l'economia”.

Pel director, el teatre és l'eina més eficaç per “fer-se més entenedor”: comprendre què pensa i com pateix l'altre perquè té l'empatia del públic envers els personatges. El muntatge s'estrenarà aquest divendres (21 hores) al Teatre de Salt i es presenta com l'estrena estatal.

És erroni, continua dient Rau, pensar que el terrorisme només es produeix a Europa. Tot i que els mitjans de comunicació aborden molt mes àmpliament un atemptat al cor d'Europa, el nombre de víctimes és molt més elevat en els seus països d'origen. I és per això que aquests refugiats comprenen que cal venir a Europa on, en situacions normals, es respecta la llibertat i hi ha molta més possibilitat de progressar socialment.

El director ha construït un muntatge a partir de les declaracions de diversos responsables d'ONG que estan treballant en primera línia d'acció i que no paren de qüestionar els límits del compromís, la compassió i també l'humanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic