cultura

Restauren l'ermita de Santa Maria de la serra de Farrera

L'obra té un pressupost de 122.893 euros i forma part del programa ‘Reviure les velles ciutats', de l'Institut Català del Sòl

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha començat les obres de consolidació estructural de l'ermita de Santa Maria de la Serra, també coneguda com a església de la Mare de Déu de la serra de Farrera, situada als afores d'aquesta població del Pallars Sobirà. Els treballs de restauració de l'ermita, que presenta problemes de conservació, inclouen la consolidació estructural de l'edifici i les seves cobertes, així com del seu entorn perimetral. Les obres de l'edifici, catalogat com a bé cultural d'interès local, tenen un pressupost de 122.893,30 euros i un termini d'execució de cinc mesos.

Actualment, l'església està en mal estat de conservació. La coberta té goteres i falten trams sencers de lloses de pissarra. Els murs presenten pèrdues de material en la zona de contacte amb la roca sobre la qual es fonamenten. L'absis té una discontinuïtat vertical important en l'orientació est. També falten trams a la façana oest, amb la porta tapiada i amb part de l'arc desaparegut. La part superior dels murs està desplaçada horitzontalment cap a l'exterior, fet que origina esquerdes.

Els treballs de restauració de l'ermita inclouen la consolidació estructural de l'edifici i les seves cobertes, així com del seu entorn perimetral. Així mateix, s'impermeabilitzarà l'edifici i es reconstruirà l'arc i la cúpula de l'absis. Pel que fa a les façanes, s'eliminaran les humitats, es repararan les esquerdes, es reconstruiran els murs, es procedirà a l'obertura de portes i finestres i es restauraran els brancals, llindes i arcs. A l'entorn perimetral de l'església es modificarà el perfil del terreny amb seguiment arqueològic i es farà un esbrossat de vegetació per facilitar-ne l'accés.

LA XIFRA

122.893
euros
és l'import pel qual han estat adjudicades les obres, finançades en la seva major part per l'Incasòl.

Suma d'esforços institucionals

Els promotors del projecte de restauració de l'ermita són l'Ajuntament de Farrera, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Bisbat d'Urgell i l'Incasòl, dins del programa Reviure les velles ciutats. L'Incasòl finançarà un màxim de 106.493,30 euros, l'Ajuntament de Farrera aportarà 14.000 euros i el Bisbat d'Urgell, 2.400 euros. L'església està situada als afores de Farrera sobre la carena de la serra, sis-cents metres al nord-oest del nucli de població i cent metres per sota, aproximadament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA