cultura

Música i teatre pels 20 anys de reobertura

El Bartrina celebrarà l'aniversari amb actuacions de Fito Luri i La Soul Machine i obres de Benet Jornet

Música i teatre seran els grans atractius de la nova temporada del Teatre Bartrina de Reus. En ocasió del 20è aniversari de la reobertura de la sala, els seus programadors han preparat gairebé una vintena d'espectacles, d'entre els quals cal destacar la presentació del darrer disc del cantant Fito Luri, Planetes càlids, i la posada en escena de La desaparició de Wendy, una obra de Benet i Jornet que arribarà a la capital del Baix Camp el 4 de març i que és impulsada per la Sala Beckett amb el suport d'Els Teatres Amics i Transversal. “Hi ha un seguit d'esdeveniments que cap amant de la cultura s'ha de perdre”, va exposar ahir la regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles.

L'espectacle inaugural de la temporada, Rhümia anirà a càrrec de Rhum & CIA el 21 de gener.

Entre les propostes teatrals destaquen El bon pare, de David Plana, el 4 de febrer, i dues obres del dramaturg Josep M. Benet i Jornet, Revolta de bruixes, el 18 de febrer, i l'esmentada La desaparició de Wendy.

Amb el muntatge de L'electe, els actors Ramon Madaula i Roger Coma reflexionaran, el 19 de març, en clau de comèdia sobre la política i les teràpies psiquiàtriques.

Pretty, de Neil LaBute, el 8 d'abril, i Els tres aniversaris, produïda per la Sala Trono amb el suport d'altres sales, com el Bartrina, el Metropol tarragoní i el Principal de Valls, completaran l'oferta.

El Black Music Festival, a Reus

La música negra serà la gran protagonista de la temporada amb un concert de Paula Valls l'11 de març. La intèrpret presentarà els temes del seu disc Black and White. L'actuació està inclosa en la 16a edició del Black Music Festival, que “fins ara només s'havia fet a Girona i a Barcelona i que arriba per primer cop a Reus”, amb paraules de Caelles.

Ramon Mirabet presentarà el seu disc Home is where the heart is el 24 de març a les nou del vespre, i dos dies més tard serà quan l'Orquestra Camerata XXI agafarà el relleu per dur a terme l'espectacle Mirant al mar. “No serà un concert qualsevol, serà interactiu, el públic pujarà a l'escenari i cantarà amb nosaltres”, va revelar ahir un dels representants de la formació, Xavier Blanch. El gran concert, malgrat tot, serà el 20 de maig (a les nou del vespre) i anirà a càrrec de La Soul Machine.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic