Llíria va viure una nit màgica

Les veus de Miquel Gil, Pep Gimeno i Mohammad Bou Ayoub, els ritmes de l'Orquestra Àrab, la mestria de Tòbal Rentero, la màgia de David Pastor, i la banda simfònica de la Unió Musical de Llíria van convertir el concert de la nit del passat dissabte en un espectacle brillant, per recordar durant molt de temps.

Més de 2.500 persones van omplir el pavelló del Pla de l'Arc per gaudir del concert protagonitzat per més de 130 músics. Tota una festa que va començar amb un parlament de Carles Subiela, president de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria —l'organitzador de l'esdeveniment— que va lamentar la falta de suport de l'administració autonòmica, «que té marginada la cançó valenciana». Subiela va agrair la resposta del públic, dels músics, de la banda simfònica la Unió, i va recordar el perquè del concert, en record d'aquell greuge d'expulsió dels moriscos valencians, fa 400 anys.

Josep Vicent Frechina, president de la Federació d'Instituts del País Valencià, va fer la lloa del concert, alhora que va remarcar el coratge de l'institut i de la societat civil, capaços d'organitzar esdeveniments d'aquesta envergadura. Un esdeveniment que va posar com a exemple «del país que podríem ser, si fórem capaços d'aplegar la barreja d'estils i cultures, les veus, les bandes, i obrírem una nova via per convèncer-nos de les nostres possibilitats, amb imaginació i esforç».

Durant el concert, Mohammad va agrair un parell de vegades que els hagueren convidat a actuar a Llíria. «Com que commemoreu la fatal expulsió i voleu acollir-nos com ens mereixem, demà cridaré perquè en vinguen seixanta o setanta mil, a quedar-se a la vostra comarca», va bromejar. Entre el públic no hi havia massa presència àrab, per bé que algunes tímides banderes reclamaven la llibertat del Sàhara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU