Òpera al peu del Canigó

El dissabte proppassat 21 de novembre s'ha presentat a Mosset el projecte d'òpera per l'any 2010. L'obra escollida enguany és una adaptació del Romeu i Julieta del compositor francès Charles Gounod.

Cada any, des del 2002, l'associació Òpera Mosset proposa una obra del repertori operístic però revisitada per l'equip artístic compost per aquest projecte pel director de teatre holandès Albert Heijdens i el compositor francoalemany Pierre Noack, recolzats per altres professionals de diversos països europeus d'altres camps: l'escenògraf Jan Steen, la coreògrafa Chantal Daney, la directora del cor Françoise Guitton i el pianista Lionel Berbain.

Aquest dissabte passat vam poder escoltar els dos cors inicials i tres àries cantades per Julieta (la soprano holandesa Carolien Carlsen) i Capulet (el baríton noruec Lars Terray), acompanyats al piano per Lionel Berbain. Seguidament Albert Heijdens va presentar la seva concepció de l'espectacle de l'estiu vinent: una versió intemporal que li permetrà d'intensificar els moments claus de l'obra i de concentrar la intensitat dramàtica i va projectar uns quants esbossos del vestuari. Pierre Noack ens va fer part de la seva visió de la reescriptura de la partitura, amb la incorporació d'instruments actuals i ritmes contemporanis. D'aquesta manera volen acostar-se a un dels objectius principals de l'associació que és fer accessible l'òpera al públic profà tot mantenint un nivell artístic molt exigent.

L'equip d'»Òpera Mosset» ens proposa una versió escurçada de l'obra original amb una reescriptura de la partitura per adaptar-la d'una banda a l'orquestra de cambra que participarà a les representacions i així com al fet de tocar a l'aire lliure amb les seves exigències particulars.

L'originalitat del projecte de l'associació rau en la participació d'excel·lents professionals (solistes, músics, direcció i tècnics) amb la col·laboració important de voluntaris del Conflent. El cor és compost d'amateurs per a molts dels quals Òpera Mosset és la primera aproximació al món de l'òpera; el vestuari, dissenyat per Jan Steen, serà confeccionat en part a Mosset pels membres de l'associació i en part al Liceu professional Mallol de Perpinyà pels alumnes de la secció de moda; els decorats, la logística, la planificació i totes les altres tasques necessàries per dur a terme el projecte só realitzades pels voluntaris. I durant l'última tanda d'assaigs i les representacions públiques (segona quinzena de juliol i primera setmana d'agost) els habitants de Mosset i dels pobles al voltant acullen a les famílies un o dos (o més) participants que venen de l'estranger, artistes o tècnics, i comparteixen d'aquesta manera moments inoblidables.

El projecte inicial, idea que havia nascut per un estiu (adaptació del Barber de Sevilla de Rossini el 2003), continua doncs més viva que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.