Música

Home Free, Fork i Black Voices, els internacionals del festival

Girona A Cappella, la gran aposta per la veu despullada

Girona A Cappella es consolida en la seva sisena edició com un festival únic en el seu gènere a l'Estat espanyol, amb una programació majoritàriament gratuïta –centrada en la plaça de la Independència– que l'ha convertit en un complement imprescindible de Temps de Flors, amb el qual coincideix durant tots els dies, entre el dissabte 13 i el diumenge 21 de maig. Organitzat per DDM Visual i l'Ajuntament de Girona, dirigit per Pau Marquès i patrocinat per la marca de pastilles Juanola –que també dona suport al festival de la veu de Banyoles, (a)phònica–, Girona A Cappella obrirà la programació aquest dissabte amb els mallorquins Cap Pela, que mostraran a la plaça de la Independència (18 h) tot el seu ofici, perfeccionat durant més de vint anys de trajectòria vocal. El mateix dissabte tindrà lloc a l'Auditori el gran concert internacional del festival, protagonitzat pel quintet nord-americà Home Free (21 h, 25 i 35 euros). Nascut l'any 2000 a Minnesota, Home Free fusiona country i pop en una fórmula pròpia que, després d'haver guanyat el 2013 el concurs The Sing-Off de la NBC, els ha convertit en tot un fenomen a les xarxes socials. El concert de Girona ha tingut tanta demanda que per primer cop en la història del festival s'ha hagut d'obrir al públic l'amfiteatre de la sala gran de l'Auditori.

El diumenge 14 es podrà escoltar a la plaça de la Independència la segona aposta internacional de Girona A Cappella 2017, el quartet finlandès Fork, que com Home Free també farà al festival gironí el seu debut a l'Estat espanyol. Des del 1996, Fork ha portat arreu del món la seva Rock & pop extravaganza, amb una posada en escena molt potent en què destaquen especialment les coreografies i el sentit de l'humor d'aquests nòrdics.

Entre setmana hi haurà concerts cada dia a la plaça de la Independència, a les 7 de la tarda: dilluns hi actuarà el Cor de la UdG, dirigit per Joan de la Creu Godoy; dimarts, el Cor Allegro, de l'Escola Coral del Conservatori de Girona; dimecres, la Coral Xàntica; dijous, el sextet barceloní Kundala, i el divendres 19 de maig, el quartet 4Gami, format per alumnes i exalumnes del Conservatori de Girona i membres del Cor de Cambra de la Diputació de Girona. El mateix divendres, el quartet femení Les Fourchettes actuarà a la Casa de Cultura (20 h, 3 euros).

Els dos últims concerts del festival, a la plaça de la Independència, aniran a càrrec del grup vocal barceloní Ol'Green, el dia 20, i el quintet femení britànic Black Voices, que tancarà el diumenge 21 Girona A Cappella. En el seu llarg currículum destaquen les col·laboracions amb Nina Simone i Ray Charles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona