Música

Música

Festivalot: una gran festa musical intergeneracional

El bon temps va afavorir que les famílies sortissin ahir al carrer per gaudir de les actuacions gratuïtes del festival gironí

Avui hi actuaran Heavy per Xics, El Pot Petit i El Petit de Cal Eril

Entre globus, iogurts ecològics, tallers diversos –de zumba, de robòtica, de relaxació– i molta música en directe va transcórrer ahir la primera jornada del Festivalot , el festival de música en família de Girona, que només una setmana després del final de Temps de Flors, va tornar a omplir el centre de la ciutat d’un públic multitudinari, en aquest cas amb nens i nenes de totes les edats com els grans protagonistes. El festival organitzat per Pistatxo, la productora d’Els Amics de les Arts, ja confirmat en la seva tercera edició l’èxit d’una fórmula intergeneracional que suma tant artistes del món de l’animació infantil com altres provinents del circuit adult que adapten una mica la seva proposta perquè pares i fills –i uns quants avis– puguin compartir l’experiència sense ensurts.

El mapa del Festivalot és força ampli: s’estén des de la plaça Catalunya, on les Cases de la Música ofereixen un tast d’instruments perquè la mainada faci fressa a consciència –hi ha un altre punt on tocar la bateria i altres artefactes sonors a l’entrada del Municipal– fins al punt de trobada de la Rambla, on hi ha l’escenari de les escoles de música. Ahir al migdia, per exemple, un quartet de flautes de l’Aula Musical interpretava una notable versió del famós Intermezzo de l’opera Cavalleria rusticana.

Els principals escenaris del festival són, però, el Teatre Municipal –on ahir va tornar a triomfar, en sessió doble, Dàmaris Gelabert, i on també van actuar Gossos amb el cor Geriona–, l’auditori de La Mercè –amb els ja clàssics concerts per a nadons i, al vespre, Animal– i la plaça del Pallol, la gran àgora del festival, on la Fireluche va fer sonar totes les seves eines de sons inexplicables.

El Festivalot continua avui amb entrades exhaurides en tots els concerts de pagament: Els Amics de les Arts –que posaran les urnes al Municipal perquè els més petits exerceixin el dret democràtic a escoltar les seves cançons favorites– i també Beth al saló de descans del teatre i el Quartet Mèlt a La Mercè. Però avui també es podrà gaudir dels concerts gratuïts de The Explosive Swing Trio, El Pol Petit, Heavy per Xics, Belda & Garriga i El Petit de Cal Eril, a la plaça del Pallol, i de sessions matinals gratuïtes al cinema Truffaut, entre altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles