L'Eliana fa recórrer una exposició per les escoles de la localitat

L'exposició fotogràfica «L'Eliana, un trajecte vital», organitzada pel centre d'Estudis Locals en col·laboració amb l'Ajuntament de la vila, recorrerà al llarg del curs els centres educatius de la localitat amb l'objectiu d'acostar la història del municipi als escolars. A més, com a complement, el consistori ha editat un quadern elaborat per Mª Vicenta Córcoles —mestra del C.E.I.P l'Olivera i membre del Centre d'Estudis— que facilitarà als alumnes l'aprofitament didàctic d'aquesta iniciativa.

La mostra compila una xicoteta part de l'arxiu fotogràfic que el Centre d'estudis ha recuperat i catalogat gràcies a la col·laboració dels veïns del municipi que van cedir les seues instantànies familiars. L'exposició ha iniciat el seu recorregut a l'IES de l'Eliana, on romandrà fins al proper 18 de desembre; i al llarg del curs visitarà els centres educatius L'Olivera (del 7 al 29 de gener), Montealegre (del 1 al 19 de febrer), Helios (del 22 de febrer al 12 de març), El Garbí (del 13 al 30 d'abril) i Verge del Carme (del 3 al 21 de maig).

L'exposició associa els cinc estats vitals del ser humà, naixement, infància, adolescència, maduresa i vellesa, a la pròpia trajectòria del municipi i a la dels seus veïns. Les imatges van ser exposades al Centre Sociocultural de l'Eliana en els mesos de febrer i març, i a causa de la gran acceptació que va collir, va tornar a ser exhibida al juliol al Centre del Voluntariat Casa de l'Estació. L'arribada de la mostra als centres educatius del municipi és l'últim trajecte d'aquesta iniciativa que pretén recuperar la història, els costums i les tradicions de les gents de l'Eliana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.