Música

festival de jazz

L’epicentre del jazz serà al port de l’Escala

The Black Barbies, Bernat Font, Agustí Burriel, Xavier Figuerola i Giulia Valle Trio en són alguns dels caps de cartell

Per quart any consecutiu, el segon cap de setmana de setembre l’Escala tornarà a ser l’epicentre del jazz a les comarques gironines amb el festival Jazz al Port. Diferents locals del port de l’Escala seran l’escenari de les sis actuacions que formen el cartell del Jazz al Port d’aquest any. Concretament, es podrà escoltar música a l’Octopuss Tapas & Music Club i al restaurant Navili, del 8 al 10 de setembre (consumició obligatòria).

Jazz a Port 2017 presenta un cartell amb sis propostes que recullen una petita mostra de diferents escenes de la música negra a Catalunya. Obrirà l’esdeveniment la formació de swing, soul, funk i r’n’b The Black Barbies (8 de setembre, 20 h, Octopuss), un grup encapçalat per la cantant Desiree Diouf i amb cinc intèrprets amb una reconeguda trajectòria en l’escena del jazz nacional com són Sergi Felipe (saxo), Aurora Arenare (trombó), Oriol Riart (guitarra), Gianpaolo Laurentacci (contrabaix) i Guilem Arnedo (bateria).

Amb el propòsit de barrejar el llenguatge del groove, els ritmes més sincopats i el jazz més tradicional, el 9 de setembre al migdia (13 h, Octopuss) es gaudirà d’un projecte de nova creació: Pol Padrós Trio, un grup que encapçala un saxofonista, Pol Padrós Segura, bregat en l’escena més jove del blues, el soul, el r’n’r i el jazz clàssic a casa nostra, que tocarà acompanyat d’Àlex Badia (piano i teclats) i Xavi Maureta (bateria). El mateix 9 de setembre serà el torn del pianista Bernat Font (20 h Navili), deixeble avantatjat d’Ignasi Terraza i Lluís Coloma, que presentarà el seu darrer disc, Storytellers (Swit Records, 2017), un gir copernicà en el seu estil. Completen el Bernat Font Trio Joan Motera (contrabaix) i Martí Elias (bateria).

De Torelló arribarà el joveníssim pianista Arnau Pallarols (10 de setembre, 13 h, Octopuss), una de les darreres revelacions del nou jazz català. Instrumentista amb una sorprenent maduresa i una exquisida sensibilitat, Pallarols presentarà, en formació de trio —amb Jon Onanua (contrabaix) i Manel Priego (bateria)—, un repertori format de composicions pròpies i peces arranjades del llegendari grup que formaven el pianista Ahmad Jamal, el contrabaixista Israel Crosby i el bateria Vernell Fournier. El trio de la contrabaixista i compositora Giulia Valle, que ha recorregut escenaris de mig món i és format pel pianista Marco Mezquida i el bateria David Xirgu, posarà punt final al Jazz al Port 2017 presentant el disc Live in San Francisco (Discmedi, 2016). Això serà 10 de setembre, 19.30 h, Octopuss.

Finalment, Agustí Burriel (21.30 h, Navili), un dels pocs crooners de la nostra escena, que ha fet carrera amb bandes com The Big Jamboree i The Velvet Candles, homenatjarà a l’Escala la Veu, és a dir, a Frank Sinatra. Burriel estarà acompanyat per a l’ocasió del Bernat Font Trio, a més d’un col·laborador de luxe, el saxofonista Xavier Figuero, amb qui farà un quintet inèdit que només es podrà assaborir a Jazz al Port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona