«Cyrano de Bergerac» obre la temporada teatral a Amposta

La protagonitzen tres grups professionals i un d'amateur

La temporada teatral l'organitza l'àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta, que hi ha inclòs la capital del Montsià en el programa Cultura en Gira que té l'objectiu de reforçar l'activitat cultural dels municipis i garantir l'accés dels ciutadans a espectacles professionals. La companyia el celler d'Espectacles pujarà a l'escenari del Teatre Auditori de La Lira Ampostina el 20 de febrer per representar Cyrano de Bergerac, la immortal obra d'Edmond Rostand, dirigida aquest cop per Pep Pla i Pep Garcia-Pascual. El 20 de març, la companyia del Prat de Llobregat Teatre Kaddish representarà En un barquito de vela, un espectacle amb direcció i dramatúrgia de Pau Bou i que proposa un recorregut per la Batalla de l'Ebre durant els 115 dies de l'estiu de 1938 que va durar. El 10 d'abril, la companyia Tantarantana posarà en escena De música i d'homes, un monòleg escrit per Helena Tornero, dirigit per Julio Álvarez i protagonitzat per l'actriu Anna Briansó.

La participació de les companyies professionals en la nova temporada teatral ampostina acaba aquí, ja que l'últim muntatge previst, que es presentarà el 23 de maig, és la sarsuela La gran vía, de Federico Chueca, en una versió que interpretarà l'escola de dansa Jacqueline Biosca. L'argument de la sarsuela s'ha adaptat a l'Amposta de fa cent anys, en què es van derruir més de setanta cases de la població per obrir la gran via que havia de desembocar en el pont penjant sobre l'Ebre que estava a punt de construir-se.

Pel que fa a la resta d'obres de teatre amateur que es representaran en la temporada 2010, l'Ajuntament d'Amposta ha informat que encara no s'ha tancat la programació prevista per a la tardor (octubre-desembre). El consistori està en contacte amb diversos grups de Santa Bàrbara, Sant Carles de la Ràpita i d'altres poblacions del Montsià perquè facin les propostes corresponents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA
còmic

Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

barcelona
música

Prop de 30.000 assistents al festival Cabró Rock

barcelona
cultura

Carlus Padrissa: “Mai cap ària ha estat tan eròtica, tan orgàsmica”

Girona
Guardó

Eva Vàzquez, beca Finestres d’assaig

Barcelona

Segona temporada de l’exposició que explora la relació de Gala amb la moda

PÚBOL

S’estrena el curt ‘Ombres silencioses’ rodat durant la primera Hackató

GIRONA