cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

Eva Garcia pagán

Cuina amb rock’n’roll

Podríem dir-ne cuina cool o cuina sexy per no haver de dir-ne variacions de receptes de tota la vida més fàcils i que molen. Presentador de moda a TV3, el cuiner Marc Ribas (Girona, 1976) ofereix a Brutal una selecció de 64 receptes de plats en què predominen, és clar, els productes frescos i de proximitat, amb elaboracions que ranegen la senzillesa més elemental i d’altres que requereixen certes habilitats per no espifiar-la, que en general no són gens sofisticades però sí efectives.

Entrants, sopes, pasta, arròs, peix, carn i també dolços en el menú equilibrat d’en Ribas, que ja ens té acostumats a l’espai Cuines a les seves adaptacions modernes a clàssics de tota la vida. “El món gira molt de pressa i seria absurd donar l’esquena a les cuines d’arreu”, explica Ribas al pròleg del volum, malgrat que hi reconeix que “a totes els he donat un toc català, o bé per falta de producte original o bé per no complicar-me massa”.

Perquè cuinar té molt de goig i de diversió i ha de tenir poc de complicació i d’angoixa. Per posar-li una pega al llibre, el capítol de postres em sembla curt, tot i que val la pena gràcies a les receptes del flam de mató i de panellets amb pinyons. El que s’agraeix és que s’ofereixin les receptes ben explicades, sense més embolcalls ni artificis: tampoc no cal que en tots els llibres de cuina s’expliquin quines són les diferents tècniques de cocció o els estris imprescindibles per a tot cuiner aficionat o professional.

Altres perles de Brutal són l’empedrat de llenties amb alvocat, les sardines a la llauna, l’espatlla de xai al forn i el capipota, el conill amb allada o la recepta de xai sense feina.

Brutal
Marc Ribas
Editorial: Cossetània Valls, 2018 Pàgines: 160 Preu: 18,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES