cultura

A punt per ballar

El festival Ésdansa potencia la fusió de disciplines en la 36a edició, que se celebrarà del 20 al 26 d’agost

La 36a edició de l’ Ésdansa , el festival de la dansa i la música d’arrel tradicional de les Preses, continua potenciant la fusió entre disciplines aparentment dispars, com ara l’havanera i la dansa, o la música folk i la dansa contemporània. L’avanç de programació, presentada ahir, fa una clara aposta pel diàleg entre música i dansa per mitjà de col·laboracions insòlites, com la que presentaran l’Esbart Sant Martí i La Lira Ampostina en l’espectacle inaugural, Contrabanda, en el qual per primera vegada la dansa d’arrel tradicional i la música de banda treballaran en comú. No serà l’única proposta original de l’Ésdansa. En la mateixa línia, destaca l’Indiano sons i els passos perduts, de Factoria Mascaró, que pujarà a l’escenari del festival amb el grup d’havaneres L’Espingari perquè els ritmes de taverna del segle XIX deixin de ser només cantats i interactuïn amb la dansa. Una altra fusió singular serà la de Sa mateixa, amb la música folk de Joana Gomila i el moviment gestual de Lali Ayguadé, unides en un projecte creatiu en què les dues artistes, segons els organitzadors, “exploren els seus límits per generar unes peces meravelloses i hipnòtiques”. A més, la nova edició del festival, que tindrà lloc del 20 al 26 d’agost, estrenarà Pilar de dos, de Raquel Viñuales i Clàudia Gómez, guanyadores del premi Delfí Colomé, en què es barregen els castells i la dansa.

Entre les propostes internacionals, l’Ésdansa portarà tres països que encara no hi han estat representats: la República Turca del Nord de Xipre, el Salvador i Mongòlia, que compartiran protagonisme amb Xile i Indonèsia. S’hi veuran dues danses considerades patrimoni immaterial per la Unesco: la de les mil mans indonèsia i el Biyelgee mongol. Pel que fa a l’Ésdansa’t, que ja ha obert les inscripcions, amplia a 190 les hores de formació, i també l’oferta dels tallers per a mainada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia