Cinema

Maleïda cocaïna

Kevin Macdonald duu un film de Whitney Houston a Canes, on van concursar Garrone i Chang-Dong

Amb material d’arxiu i el testimoni de diversos familiars i d’altres persones vinculades a Whitney Houston, Kevin Macdonald (L’últim rei d’Escòcia) ha construït un documental sobre l’ascensió i la caiguda de la cantant afroamericana. Whitney, que va presentar-se ahir a Canes fora de competició, és un documental de forma convencional que només mostra elements que podrien haver-lo fet més interessant si s’haguessin explorat: la pèrdua d’identitat de Whitney Houston en la mesura que va distanciar-se dels seus orígens, va abandonar la tradició de la música negra per convertir-se en reina del pop i va ser massacrada pels mitjans de comunicació quan l’ addicció a la cocaïna va abocar-la a l’autodestrucció.

La cocaïna també es fa present a Dogman, film de Matteo Garrone (coronat fa deu anys a Canes per Gomorra) inspirat en el cas real d’un cuidador de gossos en un suburbi de Roma que va ser condemnat per l’assassinat d’un home que el maltractava i amb el qual compartia l’addicció cocaïnòmana. El cineasta italià fa un retrat de la brutalitat masculina, però tot resulta molt obvi i explicit, contràriament a Burman, l’altre film projectat ahir a concurs i amb el qual el sud-coreà Lee Chang-Dong, basant-se en un relat curt de Haruki Murakami, podria figurar en el palmarès que decidirà demà el jurat presidit per Cate Blanchett. El també director de Poesia, premiada pel guió fa vuit anys a Canes, fa una exhibició d’estil amb la posada en escena d’una història en què un jove aspirant a escriptor retroba una antiga amiga de la infantesa, que desapareix havent tingut una relació amb un individu que confessa la seva fascinació per cremar. Lee Chang-Dong crea tensió amb un film que també aborda el crim i la violència masculina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA