Música

festival de música pau casals del Vendrell

g. vidal

Pau Casals i la Primera Guerra Mundial

El Festival Internacional Pau Casals, que se celebrarà del 13 al 24 de juliol al Vendrell, programa composicions de grans noms de la música clàssica, tant de l’escena nacional com internacional, tots relacionats amb la Primera Guerra Mundial, aprofitant que enguany se celebra el centenari del seu armistici.

El concert inaugural del 14 de juliol serà a càrrec del tàndem format pels francesos Bruno Philippe (violoncel), Jérôme Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Sota el títol Beethoven i la gran escola romàntica alemanya, els músics interpretaran peces del compositor alemany i també de Schubert, Schumann i Brahms. El cap de cartell del festival, el violoncel·lista anglès Steven Isserlis, farà doblet i actuarà acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Toni Grau, i de la pianista Connie Shih, el 16 i el 18 de juliol, respectivament. En el darrer recital, el piano i el violoncel s’uniran per interpretar un concert entorn d’El violoncel en temps de guerra, amb peces de compositors de la talla de Bach, Schumann i Debussy.

Repetirà al festival la violinista Amandine Beyer, el 17 de juliol, amb peces de compositors com ara Couperin i Marais, acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti. L’organista Gerhard Weinberger, per la seva banda, conduirà el concert Grandesa i serenitat de Bach en un escenari diferent del de la resta de concerts, l’església parroquial (19 de juliol). L’endemà, el pianista Javier Perianes oferirà el concert Debussy i el seu amic Falla, interpretant peces dels dos compositors.

El festival, finalment, també organitzarà dues sessions de projeccions audiovisuals a l’aire lliure amb imatges inèdites recopilades per la Fundació Pau Casals.

FESTIVAL PAU CASALS
Del 13 al 24 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona