Música

L’orgue és el rei a Mataró

El festival internacional hi reuneix a partir de demà grans intèrprets internacionals

El Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern reuneix una vegada més destacats organistes de prestigi internacional. La setena edició del festival ofereix cinc concerts i altres activitats, com visites guiades a l’orgue de Santa Maria i un taller de cant gregorià.

El festival es fa sota la direcció artística de l’organista oficial de Santa Maria, Raúl Prieto. Justament, el concert

inaugural, aquest dissabte a les 9 del vespre, serà l’habitual audició de Raúl Prieto a la basílica de Santa Maria. Aquest cop està dedicat a la figura del compositor i virtuós del piano Franz Liszt.

La segona actuació del festival serà el dia 9 al convent de les carmelites, on es podrà escoltar Els Colors del Barroc, a càrrec d’Arturo Barba, Aurora Peña i Raul Junquera, trompeta.

El 12 de juliol, l’escenari torna a Santa Maria amb La forma sonata des del Barroc fins al segle XX, interpretat per Konstantin Volostnov. També a Santa Maria, el dissabte 14 de juliol serà el moment d’escoltar el mestre alemany Ludger Lohmann, que oferirà el recital La gran tradició alemanya de les fantasies.

El 15 de juliol es farà la missa musicada amb orgue. Les melodies del repertori de cant gregorià dialogaran amb l’orgue monumental. Ismael Villanueva dirigirà els alumnes del taller de gregorià i la interpretació musical anirà a càrrec dels alumnes de l’Acadèmia Internacional.

El festival es clourà el dia 17 de juliol amb un concert a càrrec d’Ulrich Walther, María, Raúl Prieto i Konstantin Volostnov, amb peces per a solista, però també per a quatre mans i quatre peus i algunes bromes musicals.

La formació és un dels punts centrals d’aquest festival amb l’Acadèmia Internacional d’Orgue, que aplega estudiants d’arreu del món. L’acte final de l’Acadèmia Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern és un concurs que es farà el 19 de juliol en què els estudiants competeixen davant el públic, que decidirà el guanyador.

L’orgue monumental de Santa Maria és l’instrument musical històric més gran construït en tallers catalans, amb 4.557 tubs (d’un centímetre a sis metres d’alt) que ocupen l’espai equivalent a un edifici de tres plantes. Les visites guiades gratuïtes amb l’organista Raúl Prieto es podran fer demà a les 13 i a les 18 h.

Un dels elements que fan destacar el festival és la seva obertura a tot tipus de públic i el seu aspecte pedagògic. Així, per segon any s’oferirà un taller de cant gregorià a càrrec d’Ismael Villanueva Herrero, obert a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva