Oliva presenta la programació de l'Any Ciscar

L'Ajuntament d'Oliva i l'Associació Centelles i Riusech han presentat aquesta setmana la programació elaborada per a la commemoració, aquest 2010, del 250 aniversari del Naixement de Gabriel Ciscar, un dels il·lustrats espanyols més destacats.

Com ha explicat el Regidor de Cultura, Manolo Gallardo, el programa d'activitats, organitzat per l'associació amb la col·laboració del consistori, pretén ser social, cultural i educatiu. El seu objectiu és difondre la figura de Gabriel Ciscar en totes les seues vessants per donar a conèixer la importància de la seua tasca. A més, vol ser un homenatge a una vida dedicada a la ciència, la política i, en definitiva, la societat.

La programació s'enceta amb la inauguració, el dissabte 27 de març, d'un monument dedicat Ciscar i la col·locació d'una placa commemorativa a la plaça de l'Ajuntament de la localitat. En l'acte, hi haurà parlaments d'autoritats polítiques i militars seguits d'un concert de l'Orfeó Joan Climent d'Oliva.

D'altra banda, l'associació continua treballant en les quatre activitats centrals de l'Any Ciscar previstes per a l'últim trimestre del 2010. La primera, no en ordre cronològic perquè les dates encara no estan fixades, és una exposició didàctica sobre la figura de Ciscar escampada per diferents punts de la localitat. La segona, unes jornades sobre la historia d'aquest implorant il·lustrat olivà dirigides per Joan Francesc Pi Aparici, Arxiver Municipal de Sueca i Director de les Jornades Internacionals sobre la Història dels Centelles i el Comtat d'Oliva celebrades l'any 1999. La tercera, el concert tribut de l'Aramada Espanyola amb marxes militars de l'època i altres peces vinculades al món de la marina. I, per últim, l'Armada li retrà també un homenatge portant al port d'Oliva un vaixell insígnia per donar l'oportunitat als ciutadans de visitar-lo i conèixer de prop com eren les embarcacions de l'època de Gabriel Ciscar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona