Art

L’Ajuntament aposta per ampliar el MACBA amb un nou edifici adjacent al museu

El Consistori presenta quatre propostes d’ampliació alternatives a la Capella de la Misericòrdia

El comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin i la comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, han presentat aquest dijous als grups municipals les seves quatre “propostes d’ampliació” del MACBA com a alternativa a la Capella de la Misericòrdia, espai en conflicte per la possible ubicació del nou CAP Raval Nord, tal com sol·licita l’Institut Català de la Salut.

L’Ajuntament de Barcelona oferirà a la pròxima reunió executiva del MACBA fins a quatre propostes alternatives a la Capella de la Misericòrdia per l’ampliació del museu. De les quatre, el Consistori aposta per una ampliació de l’actual Edifici Meier amb un edifici de nova construcció a la zona d’accés a la Plaça Joan Coromines des de la plaça dels Àngels, de dues plantes i una extensió subterrània que en total sumaria 3.000 metres quadrats.

Les quatre propostes municipals són ampliar el museu a l’actual CAP Raval (edifici Sert) passant-hi les oficines i aularis (l’operació depèn de Patrimoni de la Generalitat); Utilitzar la primera planta del pàrquing soterrani de la plaça dels Àngels; Ampliar el Convent dels Àngels i ocupar l’actual Arxiu i una Escola Bressol; I, finalment, construir un nou edifici al costat del MACBA, al solar municipal lliure cedit al CCCB. Aquesta última, que té diverses variants, és l’opció que defensa el consistori. Es tractaria de construir un nou edifici per cobrir les necessitats tant de magatzem i expositives del MACBA com del mateix CCCB, han explicat. De fet, caldria negociar amb aquesta institució els usos compartits, tal com ja es va fer per l’Edifici Meier.

L’edifici s’aixecaria a la zona de pas entre la plaça dels Àngels i la Plaça Joan Coromines (on ara hi ha els murals de Chillida i Haring).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt