200 diables amb els Buhos

Fins a 18 colles de diables van participar dissabte a la nit en l'enregistrament del videoclip de la cançó Correfoc, que el grup del Baix Penedès va gravar a la Ciutadella Ibèrica de Calafell

El grup de Calafell està preparant el seu disc recopilatori Gratis Hits, que sortirà a la venda el mes de juny vinent. Entre les cançons que els Buhos inclouen al disc hi ha Correfoc, una de les quatre gravacions inèdites de l'àlbum. Es tracta d'una peça que escenifica la primera vegada que un nen assisteix a un correfoc. Per gravar-ne el videoclip, van triar el millor acompanyament possible. Uns dos-cents diables de 18 colles de diferents indrets de Catalunya es van reunir dissabte al vespre a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. El videoclip es va començar a gravar divendres, però el plat fort va venir dissabte, quan el grup havia d'enregistrar la cançó amb les colles.

S'hi van donar cita diables provinents tant del Baix i l'Alt Penedès com del Tarragonès, el Baix Camp, el Garraf, el Vallès Occidental, l'Anoia, el Baix Ebre i el Gironès. Ni els Buhos ni els diables que hi havia es van cansar de sentir la cançó diverses vegades entre les proves de foc i la gravació definitiva. L'espera la va amenitzar el cantant del grup, Sergi Sabaté, cantant els gols que feia el Barça, que va jugar mentre Buhos i diables estaven enfeinats amb el videoclip. Tot i que la temperatura era més aviat baixa, l'ambient era de concert a ple estiu, canviant l'habitual ambient turístic de la Ciutadella Ibèrica de Calafell. El grup es va bolcar a l'escenari com si es tractés d'un bolo, i els diables de totes les edats també s'hi van esforçar perquè el clip mostrés la festa que porten les colles de diables allà on van.

El foc va ser-hi present tant a les carretilles dels diables situats al centre del públic com a dalt de l'escenari, amb els dispositius instal·lats a la torre de llums. Com ja és habitual en els discos que la formació de Calafell treu a al venda, el Gratis Hits es distribuirà per dos euros. La resta d'àlbums editats pels Buhos es van distribuir a un o dos euros, i tots es poden descarregar gratuïtament de la pàgina web del mateix grup si s'hi està registrat. El seu espectacle Fundación No Hay Manera els ha portat a actuar per tot Catalunya i fins i tot fora del Principat. Els Buhos van portar aquest xou a les Illes Balears i Aragó entre el 2008 i el 2009. La gira dels de Calafell continua, amb concerts programats fins el mes d'octubre. Es podran veure a Torrelavit, a l'Alt Penedès, el dissabte 10 d'abril. Al Camp de Tarragona tocaran el dia 30 d'aquest mes a Salomó i a les Terres de l'Ebre, el 30 de juny a Móra la Nova.

També fora dels escenaris

Els Buhos també col·laboren amb diferents espais de mitjans de comunicació del país com ara el Zona Zàpping o l'APM?, de TV3, el Primer toc, de RAC 1, o el Fora de joc, d'Ona FM. Una de les cançons que més ha sonat del grup és la que dediquen al blaugrana Messi, en què emulen la que Serrat va dedicar a Kubala. Tot i que feia un temps que la cançó circulava per la xarxa, el grup de Calafell no la va editar en un disc fins a l'any 2009, quan van publicar el Radiobuhos. La peça va arribar fins a l'Argentina, on els diaris locals se'n van fer ressò. La seva vinculació amb els mitjans no els ve de nou. La primera gravació del grup es va fer durant un concert de la Marató de TV3, i aviat actuaran a la festa de la sèrie Ventdelplà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic