El Màgic Badalona oferirà descomptes per promocionar el cinema en català

La iniciativa, que vol ampliar-se després de l'estiu, fixa preus reduïts per veure films per a tots els públics

L'empresa que gestiona els Megacine Badalona del centre comercial Màgic va secundar al febrer la vaga que part del sector va convocar com a protesta per la voluntat del govern de la Generalitat de tirar endavant la llei del cinema de Catalunya, que a grans trets proposa que el català estigui en igualtat de condicions que el castellà en les projeccions del país. Ahir, però, la companyia responsable d'aquesta multisala va presentar, juntament amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Badalona i de Sant Adrià, les condicions d'un conveni per promocionar el cinema en català. «Volem pel·lícules en català a les nostres sales, però sense quotes ni imposicions. Per això vam protestar llavors», va justificar-se ahir el representant de l'empresa, Jaume Tarrazón, abans d'explicar una iniciativa «desitjada» que persegueix el foment i la «normalització» del català en les projeccions dels films. Una proposta que ja s'ha provat «amb èxit» en alguns cinemes de Castelldefels i de l'Hospitalet que consisteix en l'oferiment d'una programació de films en català que podrà veure's amb descomptes en el cost de les entrades.

Així, les tres pel·lícules de la saga Millennium es podran veure a un preu reduït de 5,50 euros els dies laborables 19 i 20 d'abril, 17 i 18 de maig i 7 i 8 de juny, respectivament. Els infants, però, també podran beneficiar-se d'aquests avantatges, ja que aquest cap de setmana podran veure per 3,50 euros el film Planet 51, mentre que els dies 15 i 16 de maig podran assistir a una altra projecció el títol de la qual encara s'ha de determinar. Per poder obtenir aquests descomptes, els espectadors hauran de presentar a les taquilles del cinema uns vals que es poden recollir a les oficines del CNL, que es poden baixar per internet al seu lloc web i que també s'han repartit aquests dies entre totes les escoles de Badalona i de Sant Adrià.

Els organitzadors de la iniciativa apunten que es tracta d'una prova pilot «amb voluntat de ser continuada i ampliada amb més pel·lícules i més horaris després de l'estiu si té l'èxit que creiem i esperem», va indicar Tarrazón, coincidint amb la impressió i la voluntat del president del CNL i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta.

Més descomptes

A més, l'Ajuntament badaloní va acordar ahir amb l'empresa que gestiona els cinemes del Màgic que, a partir de dilluns que ve, i tots els dies no festius de dilluns a divendres, els espectadors puguin beneficiar-se del preu del dia de l'espectador presentant el carnet de les biblioteques a les taquilles del cinema. Aquests avantatges, que ja s'apliquen per poder presenciar els espectacles que es fan al Teatre Zorrilla de Badalona, també seran vàlids d'aquí a poques setmanes en algunes llibreries de la ciutat, amb les quals es preveu arribar a acords perquè els clients comprin amb un 5% de descompte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència